TV4-reportern: ”Dog av skratt”

1 av 6 | Foto: Matteus Lillieborg har jagat ifatt Dennis Spangenberg för att delge att han fått fel information, och tar Erik Adielsson till sin hjälp
TRAV

Tyske tränaren Dennis Spangenberg bad TV4-reportern Matteus Lillieborg om hjälp.

Det hela slutade i en enda ”röra” där toppkusken Erik Adielsson till slut fick rycka ut och ”rädda” situationen.

– Göran Borgås höll på att dö av skratt, säger Matteus Lillieborg till Trav365.

Det var under söndagens V75-tävlingar på Charlottenlund i Köpenhamn i Danmark som den något udda, men roliga, händelsen utspelade sig.

Den tyske tränaren Dennis Spangenberg skulle köra hästen Stan Libuda i långloppet, tillika V75-6, med startmetoden volt.

Problemet: han visste inte hur det danska voltsystemet fungerade.

Lösningen: TV4-reportern Matteus Lillieborg.

Matteus Lillieborg hämtade Stefan Söderkvist som fick förklara för Spangenberg hur voltsystemet fungerade, men minuter innan loppet skulle gå kom Söderkvist på att han gett Spangenberg fel information och det blev ”kaos”.

”Fan, har sagt fel”

– Dennis Spangenberg kom fram till mig på Charlottenlund och frågade mig hur man skulle volta i Danmark, jag sa att jag inte hade en aning, berättar Matteus Lillieborg för Trav365 och fortsätter:

– Så jag såg Stefan Söderkvist och ropade på honom så fick han förklara för Spangenberg.

Vad hände sen då?

– Söderkvist kom ju på senare under tävlingsdagen att fan, jag har sagt fel till Spangenberg, så jag lovade att försöka hitta Spangenberg och berätta det för honom.

”En duktig lärare”

Matteus Lillieborg letade efter Dennis Spangenberg, och får fatt i honom när han ska ut till defileringsvolten. Väl där fick Matteus be toppkusken Erik Adielsson om hjälp.

– Adielsson stod där vid sidan när jag fick fatt i Spangenberg, så Spangenberg får veta när han ska ut till defileringsvolten att han fått fel information så han vet inte hur han ska volta. Adielsson fick prata lite snabbt med honom, och när jag berättade den här historien i tv-sändningen så höll Göran Borgås på att dö av skratt, men han tog sig samman till loppet sedan för han skulle reffa, berättar Matteus Lillieborg.

Även Stefan Söderkvist ser tillbaka på söndagens händelse och får sig ett gott skratt.

– Matteus kom fram till mig på Charlottenlund och frågade om jag kunde tala om för Dennis Spangenberg hur man voltade i Danmark, och jag berättade för Dennis att det är precis som i Sverige. Jag kom ju på sedan att så var inte fallet, så jag fick tag i Matteus och bad honom hälsa vidare det till Spangenberg, säger Stefan Söderkvist.

Hur det hela sedan slutade? Spangenberg voltade som han aldrig gjort något annat, brakade till ledningen, och slutade trea i loppet.

– Erik Adielsson är en duktig lärare, sa Jennifer Tillman, kollega till Erik Adielsson i ”Stjärnkusken”, i programmet Sista Sväng.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75