”Var grym senast - lär bli offensiv styrning”

Bergs tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Eskilstuna, onsdag 18 juli

Foto: Jesper Hammarlund, TR Bild
Martin Berg spikar Love Matters i V86–1 på onsdag.

avMartin Berg

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Eskilstuna, 18 juli.

Sportbladets expert Martin Berg tippar omgången. Observera att det inte är V86 Xpress under sommaren och spelstopp är redan 19.20.

Spelstopp V86 19.20

Spelstopp DD 21.26

TV12 19.00

ATG Live 18.00

V86-1


Loppet

Bara sex hästar är intresserade av att slåss om segerchecken på 100 000 kronor och med tanke på hur bra tipsettan var senast finns det ingen anledning att gardera eller slösa streck. Tack och hej, nästa lopp.


Tipsettan

På Visby var Love Matters inte det minsta rädd för att göra jobbet. Hamnade i andra utvändigt inledningsvis och gick sedan ­nästan direkt fram till dödens. Med varvet kvar var loppet över. Han tog över ledningen och lämnade de övriga bakom sig. ­Inte särskilt långsökt att tro att det blir ”copy paste” på det scenariot. Har naturligtvis en toppchans.

Motbuden

Det är främst Ubertino Grif som skulle kunna tänkas utmana. Eller åtminstone vara det första givna motbudet. Senast var han ute i Norge och gjorde det bra. Kommer med fem raka andraplatser och det mesta talar för att det blir en ny sådan. Att han ska slå favoriten känns inte supertroligt. Ändå med när det ska avgöras.


Skrällbudet

Både Test Drive och Sir Q.C. får finna sig i att kallas skrällbud. Även om de har stort kunnande i kroppen och fin form för dagen. För det är ändå svårt att se någon av dem slå tipsettan denna gång.

Spetsbudet

Oavsett vem som sitter i ledningen kommer en seriös, och väldigt övertygande, fråga från Love Matters. Det är ytterst tveksamt om ledaren är beredd att offra andrapriset som favoritens rygg torde innebära.


! Statistik­vinnaren

I det här gänget, som kanske inte är så många, är det Sir Q.C. som har den bästa statistiken med sig in i loppet. Det har blivit nio vinster på 30 starter så här långt och det ger en framgångsprocent på 30.

Vår rankning

  4  Love Matters

  3  Ubertino Grif

  2  Test Drive

  6  Sir Q.C.

  5  Dupree

  1  Sliding Home

V86-2


Loppet

Trots att stolopp ofta (även detta) är öppna blir det en spik.


Tipsettan

Fyra starter hos PU har gett tre vinster och ett tredjepris för Absolut Gehör. Klart att man är ute efter snabb revansch. Kanske lägger upp det annorlunda?


Motbuden

Gloria Band på form. Var riktigt bra senast.

Spetsbudet

Bör stå mellan Selma Töll och Kiara Sånna.


! Statistik­vinnaren

Statistiken talar om att vi ska se upp med Selma Töll

Vår rankning

13  Absolut Gehör

12  Gloria Band

  2  Celine K.S.

  4  Emmylou Bråten

  9  Follow Me Sisu

14  Must Have

11  Moon’s Black Lady

15  Elita Memphis

  3  Merci Bråten

  5  Kiara Sånna

  6  Västerbo Brazilia

  1  Selma Töll

  7  Ridgehead Kwannon

10  Xanthis Amber

  8  Sigel Doc

V86-3


Loppet

Bara ston. Som dessutom bara är tre år. Tillsammans har de tio hästarna bara vunnit nio lopp. Inga supersegermaskiner alltså. Inte än. Hittar fyra alternativ som bör ge oss goda chanser att överleva loppet.


Tipsettan

Trots en tuff resa, alldeles för tuff, ­visade Fairytail Mearas att hon är bra. ­Tyvärr spräcktes seger­raden men det kan snabbt påbörjas en ny. För av deltagarnas sju vinster har tipsettan tagit två. Så viljan finns. Den är värd mycket i ett annars rätt öppet lopp.


Motbuden

Naturligtvis ska en häst som aldrig har torskat ­vara ett tidigt bud och det är Mellby Glorious. Även om hon bara hunnit starta två gånger än så länge. Ti Punch Broline ska komma bra på det.


Skrällbudet

Även om Flair Delice bara vunnit en gång så här långt gör hon starka insatser i stort sett varje gång. Ofta med där framme när mållinjen närmar sig och kommer blanda sig i även här. Visst kan det behövas en gnutta tur för att få nosen först. Kanske kan någon justering på utrustningen också hjälpa till lite extra.

Spetsbudet

Trots ett spår en bra bit ut bakom vingen låter det som om det blir kraftig laddning med Intake. Kanske kan tipsettan Fairytail Mearas sabotera Jörgen S Erikssons planer? Inte otroligt att Untersteiner försöker.


! Statistik­vinnaren

Två av två så här långt för Mellby Glorious och det går så klart inte att vara bättre än hundra procent.

Vår rankning

  5  Fairytail Mearas

  1  Mellby Glorious

  2  Ti Punch Broline

  4  Flair Delice

  6  Intake

  9  Up North

  7  Adorable Lady

  3  Xanthis Delicious

10  All Cash

  8  Honeycrisp

V86–4


Loppet

Tredje stoloppet på raden. Alltså tre av fyra möjliga så här långt och det behövs streck för att lösa uppgiften. Det är lite ”en eller alla” över det här loppet.


Tipsettan

Spår tolv är förstås ingen glädjehöjare men samtidigt kunde det ha varit ännu värre för Linda’s Girl eftersom loppet bara innehåller tolv hästar i stället för 15. Formen är det definitivt inget fel på. Inte glöden heller. Om det krävs tål tipsettan ett tufft upplägg också.


Motbuden

Vi vet att Orkidee Skift kan bättre. Om Heylow är som före senaste starten kommer hon sluta långt fram. Men aningen svårbedömd. Om Stoneisle ­Ocean tävlar på topp är hon bra. Tidig på kapacitet.

Skrällbudet

Pretty Perfect och Bear Abiba. Men som sagt, det kan skrälla. Så det är lite läge att strecka på rejält.


Spetsbudet

I ledningen hittar vi Elektra den första biten.


! Statistik­vinnaren

Finska Stoneisle Ocean verkar trivas alldeles utomordentligt i Sverige. Vinner i varannan start här.

Vår rankning

12  Linda’s Girl

  6  Orkidee Skift

  4  Heylow

  8  Stoneisle Ocean

10  Pretty Perfect

  7  Bear Abiba

11  Mellby Exotic

  2  Elektra

  9  Windy Cindy

  5  Jula Menuett

  3  Xylona G.T.

  1  Astrodome

V86–5


Loppet

Kanske räcker det med tre – för mig blev det fyra.


Tipsettan

Det första strecket hamnar på Largo och Hans-Owe Sundberg. Ekipaget har goda möjligheter att ta hand om ledningen direkt och i den positionen kämpar han extra bra. Inte heller distansen ska ställa till det. Så om det blir som jag vill, det vill säga ledningen, blir det rafflande att se om de andra kan passera.


Motbuden

En möjlig kandidat är förstås Digger Lord som har brant stigande formkurva. Blev diskad för trängning på V75 senast men visade ändå form. Han gillar att smyga med för att lägga in en attack till slut. Då brukar det bita bra. Särskilt om någon annan hjälpt till där framme med tempot. En annan som blir tuff att ta emot till slut är Jager Oaks. Järnvilja och kämpaglöd till slut som ger effekt efter snälla upplägg.


Skrällbudet

Det kan vara farligt att underskatta Picasso Tilly. Formen är vassare än raden avslöjar. Får han bara chansen i tid nu kommer det att bli intressant.


Spetsbudet

Hoppas, som tipset visar, på Largo men är medveten om att det finns andra snabba konkurrenter.


! Statistik­vinnaren

Seger i mer än var tredje försök för Jager Oaks.

Vår rankning

  6  Largo

  9  Digger Lord

  2  Jager Oaks

  1  Picasso Tilly

  4  Zeus Karsk

  5  Adams Pace

  3  Gravity Falls

  7  Carlos Milo

11  Global Trader

  8  Indian Four

V86–6


Loppet

Snabblopp med en trio som gör upp om det. Om inte skrällbudet tar chansen och chockar de andra.


Tipsettan

Två raka och 200 000 in på kontot för Charrua Forlan. Hittills i år har han vunnit fem av åtta lopp och tjänat 635 500 kronor. Frågan är om han inte är i sitt livs form. Han presterar hur som helst riktigt bra och även om startspåret kunde ha varit bättre är det ingen tvekan för mig om vem som ska ha segertipset. Visst kan det bli jobbigt att komma till men formen är som sagt strålande.


Motbuden

Om formen tar ett rejält kliv med genomköraren ­senast kan Food Money ge tipsettan en seriös match om det. Drömförutsättningar i stort sett. För ­hästen slåss bra från ledningen och Björn Goop lär köra ­ditåt. Se upp för Caid Griff om det blir tempo. Stark finish.


Spetsbudet

Om M.T.Insider väljer att testa i ledningen nu över den korta distansen kan många bli överraskade över hur länge det räcker. Särskilt om ingen utmanar i tid.


! Statistik­vinnaren

I det här sällskapet är åtta segrar på 23 starter riktigt bra, och Buzz Mearas tar så klart hem ”titeln”.

Vår rankning

 7  Charrua Forlan

  3  Food Money

  6  Caid Griff

  4  King City

  1  M.T.Insider

  8  Buzz Mearas

  9  Allaballakaitoz

  2  Pythagoras Face

10  Cool Keeper

  5  French Laundry

V86–7


Loppet

På både ”lilla” och ”chanssystemet” samt Dagens Dubbel blir det ett singelstreck. Inte speciellt märkvärdigt med tanke på hur tipsettan presterat ett tag.


Tipsettan

I de tre senaste har Dom Perignon varit ute i tuffa V75-lopp. I finalen senast avslutade han bra utan att ha chans att nå vinnaren Mr Golden Quick. Men i försöket vann han ­enkelt via en stark avslutning. Form som räcker för segerstrid och läge som bör be­tyda fin resa.


Motbuden

Om Order by Heaven presterar på topp räcker det för att utmana. National Prince behöver nog ha ­lite tur från innerspåret. Kanske får jag medge att ­Fighting Bax har halkat ner för långt i ranken ...


Skrällbudet

Formen sitter och Barbara L.Hanover vinner lopp igen när som. Kan Louie Brodde leda hela vägen?


Spetsbudet

Första biten är Louie Brodde kvickast. Taktiken?


! Statistik­vinnaren

Barbara L.Hanover har siffrorna på sin sida.

Vår rankning

  5  Dom Perignon

  9  Order by Heaven

  1  National Prince

  3  Fighting Bax

10  Barbara L.Hanover

  4  Louie Brodde

12  Oceanic Clearence 11  Taffy

  2  Radjah d’Inverne

  8  D.D.’s Perseverance

  6  Comte du Pommeau

  7  Toronto Love

V86–8


Loppet

Känns som en försmak av höstens stora bataljer för fyraåringarna. Ruskigt intressant med tre hästar som är riktigt, riktigt bra. Hur man än vrider på det är det ändå bara uppvärmning på vad som komma skall ...


Tipsettan

Egentligen skulle man kunna möblera om de tre hästarna hur man vill. För de har alla tre mer eller mindre lika stor chans. Vem kommer loppet passa bäst för? Jag tror på Very Kronos och ger honom och Erik Adielsson tipset. I jämna tajta lopp vet vi hur viktiga positionerna är. Det ser ut som om ledningen är vigd åt Eriks häst. Då är mycket vunnet.


Motbuden

Timo Nurmos Kriterievinnare Villiam har bara startat åtta gånger hittills och siktet är förstås att ta en klassisk dubbel genom att också ta hem Derbyt söndag 2 september. Det här loppet är framför allt en etapp mot det stora målet i höst. Troligtvis blir Volnik du Kras favorit, men jag tror att spåret kan ställa till det aningen. Naturligtvis livsfarlig om det löser sig.


Skrällbudet

Egentligen är alla andra skrällbud, men i så fall skulle jag ta med Super War Horse tidigt


Spetsbudet

Tveksamt om Eldorado B. är beredd att bränna allt för mycket krafter från start mot det här tuffa motståndet. Bättre att spara på krutet till slut. Även Super War Horse är startsnabb men har ett spår långt ut. Så det kan kosta mycket därifrån. Som sagt, ­Erik bör trycka gasen i boitten med Very Kronos för att optimera sina chanser att vinna det här loppet.


! Statistik­vinnaren

Villiam må ha vunnit sex av sina åtta starter, men det räcker faktiskt ändå inte till mot Volnik du Kras felfria svit (har vunnit tre av tre) på svensk mark.

Vår rankning

 3  Very Kronos

  9  Villiam

  1  Volnik du Kras

  7  Super War Horse

  4  Eldorado B.

  5  Born UNicorn

  6  Cuba Libre

  2  Ontrack He’s Black

  8  Digital Performer

Martin Bergs V86-tips:

Spiken

Inleder V86-spelet med Love Matters (V86-1).  Var grym senast när han susade runt på 1.10,7 på Visby. Bara sex hästar i loppet nu och det ska inte ens kunna bli trafikstrul. Därför lär det bli offensiv styrning direkt, för att tidigt ta hand om kommandot. Blir sedan inga problem att försvara täten.

Bästa spelet

Troligtvis blir oddset lockande på Very Kronos (V86-8). Han kan bli svårslagen från spets.

Luringen

Om det stämmer med löpningen för Picasso Tilly (V86-5) blir det intressant. Spurtar vasst.

Kuskligan, Eskilstuna

1) Per Lennartsson23 segrar

2) Markus B Svedberg9

3) Jimmy Dahlman8

4) Lars-Åke Söderholm7

5) Jörgen S Eriksson6

Stora systemet

Avd 1:4 Love Matters (3–2)

Avd 2:13 Absolut Gehör (12–2)

Avd 3:5–1–2–4 (6–9)

Avd 4:12–6–4–8–10–7 (11–2)

Avd 5:6–9–2–1 (4–5)

Avd 6:7–3–6 (4–1)

Avd 7:5–9–1–3–10–4 (12–11)

Avd 8:3–9–1 (7–4)

5 184 rader/1 296 kr

Lilla systemet

Avd 1:4 Love Matters (3–2)

Avd 2:13 Absolut Gehör (12–2)

Avd 3:5–1–2–4 (6–9)

Avd 4:12–6–4–8–10–7 (11–2)

Avd 5:6–9–2 (1–4)

Avd 6:7–3–6 (4–1)

Avd 7:5 Dom Perignon (9–1)

Avd 8:3–9–1 (7–4)

648 rader/162 kr

Chanssystemet

Avd 1:4–3–2 (6–5)

Avd 2:13–12–2–4–9–1 (14–11)

Avd 3:5–1 (2–4)

Avd 4:12 Linda’s Girl (6–4)

Avd 5:6–9–2–5–11 (1–4)

Avd 6:7–3–6 (4–1)

Avd 7:5 Dom Perignon (9–1)

Avd 7:3–9–1–7 (4–5)

2 160 rader/540 kr

DD-systemet

DD-1:5 Dom Perignon

DD-2:3–9–1

Övriga Lopp

Lopp 1

Tips: 3 Figaro V. – 5 Remark. F. – 8 Talos. Outs: 9.

Lopp 2

Tips: 4 Il Vole – 6 Pom. Am – 7 Express D. Outs: 12.

Lopp 3

Tips: 2 Art on Line – 1 Order to Fly – 4 Highspeed Call. Outs: 7 Ryan Kronos.

Lopp 12

Tips: 2 Above All Gin – 5 Wunder Dream – 

1 Puketorps Ikaruz. Outs: 4 Skip Beau

Lopp 13

Tips: 9 Shaggy Millpond – 5 Sotika – 15 Piggelin Skift. Outs: 10 Amabella Beech.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

V86-tips

V86-tips

V86

Eskilstuna

Trav