”Plusdistans och bra form - klart intressant”

Expertens DD-tips – onsdag 18 juli

avMartin Berg

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Eskilstuna, onsdag 18 juli.

Spelstopp V86 19.20

DD 21.23

TV12 19.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 5–3–9–1–10–4–12–11–2–8–6–7.

Kommentar: En bra uppgift för Dom Perignon som gör det bra varje gång. Kan inte klaga på form eller utgångsläge. Försöker ta hand om ledningen. Efter att ha funderat igenom loppet ett par gånger till lyfter jag upp Fighting Bax ordentligt i rankingen. Plusdistans och fin form tillsammans med ett bra utgångsläge gör honom klart intressant.

DD-2

Rankning: 3–9–1–7–4–5–6–2–8.

Kommentar: En försmak av de stora fyraåringsloppen vi kan vänta oss i år. Det är tre hästar som är snäppet ­bättre än de andra och av dem får Very Kronos tipset. Inte helt uppen­bart kanske, men utgångslägena gör att det här loppet bör passa honom bäst. Kör för att ta hand om ledningen och är hästen att slå därifrån. Kriterievinnaren Villiam har årsdebuten avklarad och ska ta ett rejält formkliv. Ska ­vara på topp först första helgen i september. Egentligen borde Volnik du Kras bli favorit, men kan få trafikstrul nu.

DD-systemet – 6 rader

DD-1: 5–3.

DD-2: 3–9–1.

Vem tar spets?

DD-1: Snabbast är helt klart Louie Brodde, men frågan är om Kim Moberg vill köra i spets. Det känns högst tveksamt.

DD-2: Eldorado B. och Super War Horse är snabbare än Very Kronos men känns ändå inte heta spetsalternativ.

! Statistikvinnarna

DD-1: Barbara L.Hanover är den som vunnit frekventast.

DD-2: Det är klart att man inte skämtar bort att Villiam har vunnit sex av de åtta lopp han har gjort, men Volnik du Kras är ändå strået vassare. Åtminstone på svensk mark. Han har startat tre gånger här hos oss och vunnit alla tre.

ARTIKELN HANDLAR OM