V75

Vann 43 miljoner på V75: ”Känslan går aldrig över”

Tog hem tidernas femte största travvinst – berättar om: • Vinstkvällen • Nya smeknamnet • Tipsen inför V75 på deras miljonbana

Av: 

Daniel Söderbäck

Vinnarna i TV4:s inslag efter vinsten.

Foto: KANAL75

TRAV

Kompisgänget vann 43 miljoner kronor på V75.

Tidernas femte största travvinst genom tiderna gör sig fortfarande påmind för lagledaren Patrik Olsson.

– Känslan går aldrig över, säger han inför lördagens omgång som går på deras miljonbana Färjestad.

10 december 2016. Fossens Bonus vinner den sista V75-avdelning på Färjestad. Ett enda system i landet har lyckats att pricka in sju rätt.

Vinsten: 43 miljoner kronor och tidernas femte högsta någonsin.

Vinnarna: ett kompisgäng och grannar från Östergötland, tillsammans med två övriga vinnare som köpte en andel i deras privata lag på ATG Tillsammans.

– Min fru ringde och berättade för mig när jag satt i bilen, då tappade jag konceptet helt, sa lagledaren Patrik Olsson till Trav365 bara några minuter efter storvinsten.

Efter vinsten har delar av gänget gått ut i TV4 och berättat om den magiska kvällen vid flera tillfällen, där bland annat en av vinnarna valde att beställa en lyxbil mitt i vinstyran, och hur livet har förändrats.

”Stirrade på varandra”

På lördag avgörs V75 återigen på Färjestad med V75-finaler och dubbla E3-finaler.

Trav365 tog en pratstund med Patrik Olsson, drygt ett och ett halvt år efter storvinsten. Hur har livet förändrats, minnena från vinstkvällen, de varma känslorna för Färjestads-travet och tipsen inför lördagens omgång.

Till att börja med Patrik, vad minns du så här i backspegeln av den där lördagskvällen i december 2016?

– Starkaste minnet är att man släppte alla sådana där gränser som man har i det normala livet. Då man exempelvis lägger undan den allra dyraste champagnen tills dess att man fyller jämt. Nu poppade vi upp hyllan i ett svep. Det var en riktig champagne-natt kan man säga.

– Sen att vi hela tiden repeterade, vi fick stirra varandra i ögonen, för att fatta vad det var som hände. Det gick inte att förstå.

”Jag var alltid vinexperten”

Hur har livet varit efter vinsten?

– Det har förändrats, det gjorde det inte från början. Det ger ett mer avslappnat förhållande till pengar, det ger genomslag så klart.

Delar av er i gänget gick ut i TV4 och berättade om vinsten vid två olika tillfällen, vad har ni mötts av för reaktioner?

– Det har varit bra reaktioner. På arbetsplatsen har det förändrats, framförallt för mig. Tidigare var jag alltid vinexperten, men det epitetet har bytts ut. Numera är jag travexperter där, det är lite kul.

”Påmind varje vecka”

Färjestads travbana har en speciell plats i hjärtat misstänker jag?

– Ja, absolut. Vi i gänget åker till Elitloppet varje år och har som ambition att givetvis även besöka Färjestad. Vi firade 1-års jubileum i fjol efter vinsten och vi har den resan framför oss, den tänker vi genomföra.

Hur ofta blir du påmind om storvinsten?

– Jag blir påmind varje vecka eftersom vi fortsätter att spela på trav och är inne i det här, säger han och tillägger:

– Vi var fyra stycken i gänget som såg Sveriges seger mot Mexiko i VM tillsammans. Vi hoppade och jublade och plötsligt sa han som gjorde vinstraden: ”Och tänk på att vi är miljonärer också”. Det kan man säga till varandra. Känslan går aldrig över, inte ännu i alla fall.

Samma taktik på V75

När gänget blev ensamma med alla sju rätt på V75 körde de efter taktiken: två spikar, ett lås och att alltid ta med Torbjörn Jansson i kallblodsloppen. Den taktiken står sig fortfarande.

Om vi blickar mot lördagens V75:a. Vem är den bästa spiken?

– När man lägger upp spelen som vi gör gäller det att gå emot storfavoriterna, men vi går inte emot 2 Cyber Lane (V75-3). Jag har svårt att se Heavy Sound, som är den ende som kan slå honom, ta Cyber Lane från ledningen. Det måste bli spiken.

Vilka har ni som skrällar?

– V75-1 är ett öppet lopp och 7 Michelangelo Ås till fyra procent får följa med på kupongen.

– Samma sak egentligen i V75-6 med Peter Ingves och 7 Dice Man. Ingves kan ta för sig och bricka sju behöver inte vara dåligt. Stefan Melander brukar kunna ställa i ordning.

V75 från Färjestad har spelstopp klockan 16.20 på lördag och du följer tävlingarna i Trav365:s liverapportering som startar klockan 15.00.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Vi behöver flera FETA skrällar – det får ni nu”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Stefan Melander