Wangle: ”Äntligen, det här är en stjärna”

TRAV

Både jag och kollega Erik Pettersson gick ”all in” flera gånger om i fjol på Global Trustworthy.

Dyrt. Men nu kommer vändningen.

Hästen överglänste alla på V75 och krossade VM-tvåan Lionel. Vilken insats!

Att hästen var en blivande kanon har vi alltid varit överens om.

Men Global Trustworthy hade minst sagt otur flera gånger om i fjol och fick nästintill alltid omöjliga lopp – men gjorde alltid topplopp. Jag minns irritationen efteråt när han ALDRIG fick vinna...

Efter en halsoperation i år och hård träning är nu femåringen tillbaka på tävlingsbanan. Och som han ser ut. Hästen är bättre än någonsin.

Först överlägsen seger i comebacken på Solvalla.

Och så nu total uppvisning på V75 i Bjerke.

Global Trustworthy kommer växa in snabbt i eliten och ett råämne.

Ni kommer få se!

I övrigt:

Ferrari B.R var omgångens största favorit men var ju chanslös. Såg inte alls bra ut.

Goldstile imponerade stort. Mer om det nedan.

Det blev ny miljonutdelning på V75.

Här är Sportbladets plusbetyg

Global Trustworthy: Wow, det blev verkligen inget blufflopp som jag trodde på förhand och efter 500 meter trodde nog många att det var kört. Men Jorma Kontio lade sig lugnt i dödens efter den snabba öppningen och sedan krossade duon först ledaren och drog sedan ifrån enkelt. Lionel försökte att attackera bakifrån men var aldrig med chans. Och det såg ut att knappast vara slutsålt i Global Trustworthy.

Vanique R.P.: Frän insats och hästen såg minst sagt lysande ut. Det märks på Ulf Ohlsson att han gillar hästen skarpt. Det var inget snack om saken när duon pressade sig till ledningen och väl där blev det aldrig något lopp. Hästen såg ut att kunna springa i samma tempo hela dagen. Välförtjänt seger.

Goldstile: Snacka om häftig prestation. Frode Hamre har hyllat den här fyraåringen men jag blev inte alls imponerad när den startade i Sverige för drygt en månad sedan. Men hästen kan knappast varit frisk då, för insatsen på V75 kontra Axevalla starten var enorm. Goldstile fick ett tufft lopp, brydde sig knappast och vann helt överlägset. Det här är ingen bluff.

Carna Sensei: Det var mycket snack om Frode Hamres duo i loppet, men det var bara en insats som vi verkligen tar med oss ifrån V75–5. Carna Sensei imponerade när hon fick gå först i tredjespår hela sista 700 och kunde trots det avgöra på ren styrka. En riktigt rå insats och Thomas Uhrberg kunde säkert styra in till seger. Danske Steen Juul hade knappast slarvat med träningen.

Always On Time: Sverigebekanting som fick öppna sylvasst för att ta hand om ledningen och sedan drog kusken på i full fart loppet igenom. Trots flera attacker över upploppet visade Always On Time prov på en härlig vinnarmentalitet.

Ferrari B.R: Nej, det blev bara fel. Först taktikvalet när Thomas Uhrberg tidigt kom till ledningen och knappast hade tänkt att släppa men Per Oleg Midtfjeld gick all in för att komma till ledningen. Men om vi ska vara helt ärliga så såg hästen inte speciellt bra ut någon gång under loppet och det var inget roligt intryck. Norske stjärnan får ladda om...

ARTIKELN HANDLAR OM

V75