Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Första V86-avdelningen på det nya året.

Tipsettan

Ett svårt lopp för att tipsettan Montgomery Gel, som varit bra i varje, start en längre tid har det sämsta läget. Och så där fortsätter det – det går att hitta minus på de flesta hästarna som på förhand känns streckvärda, läs vidare så får ni se.

Motbuden

Kaka A.T. har bakspår. Han gör bra lopp men verkar vara som allra bäst i ledningen, där han inte gått på evigheter, och alltså inte nu heller. Indigo Broline har skyhög kapacitet men är ett upp och ett i minne. Cayenne Käbb är startsnabb och har en underbar ­inställning men får inte alltid aktionen att stämma. Digital Darling är svår att räkna på. Ibland är hon bländande men för det mesta får hon inte till det alls. Spetschans har hon alltid när hon har framspår bakom bilen.

Skrällbudet

Vi trodde att O.U.Glides form hade gått över efter den elaka säsong hon haft men så gick hon rätt bra i skymundan i torsdags, låt vara att hon var rejält tempogynnad då. Vid överpace även i detta lopp kan hon räcka, trots att matchningen är dålig.

Spetsbuden

De tre innersta spåren är alla snabba ut, med plus för Cayenne Käbb och Digital Darling. Det är dock inte helt lätt att sia om hur loppet blir kört.

! Statistik­vinnaren

Indigo Broline.

V86-2

Loppet

Revanschmöte från i torsdags.

Tipsettan

Panama As ledde senast men kunde inte svara när R.K.Princess fick lucka och sköt till. De möts igen och det är inte otänkbart att loppet utvecklas liknande, även om vi tror att R.K. Princess är snabbare om hon laddas för fullt. Det är ingen skräll om segern står mellan de här två men de täta starterna är något som vi verkligen inte gillar och alltid sätter frågetecken för.

Motbudet

Digital Blasphemy är ganska tuff.

Skrällbudet

Pretty Woman startade i samma lopp som de två förstarankade senast. Hon såg ganska fin ut som fastlåst. Skräll med ny smygare – och lucka?

Spetsbuden

Pretty Woman släpper till Panama As eller R.K.Princess?

! Statistik­vinnaren

Panama As.

V86-3

Loppet

Osäkerhet kring alla de främsta.

Tipsettan

Tricky Track är en synnerligen läcker travare som varit förvånande osäker. Inför senaste starten hade han bytt tränare och fått vila, men det blev ändå en ny galopp. Nu har han bakspår och kanske att han sköter sig då. I comebacken såg han fin ut efter sin galopp.

Motbuden

Birmingham har bra kapacitet men har fallit ihop flera gånger på slutet och det är ett frågetecken för fräschören även inför den här starten. Även kring Castor Boko finns det frågetecken. Han känns inte osäker men två raka galopper gör oss brydda.

Skrällbudet

Persos Smokie har chans om de bästa gör bort sig.

Spetsbuden

Castor Boko kan öppna men om de andra laddar borde han få svårt att svara. Birmingham öppnade bra senast.

! Statistik­vinnaren

Castor Boko.

V86-4

Loppet

Vi tvingas spika oss ur svårigheterna.

Tipsettan

Corleone Shark var mycket bra som skräll senast. Många att runda nu men får Björn Goop i sulkyn.

Motbuden

Hade vi haft råd hade vi streckat sex hästar…

Skrällbudet

…och hade vi haft ännu mer pengar även Simb General Lee.

Spetsbudet

Super Happy.

! Statistik­vinnaren

Super Happy.

V86-5

Loppet

Låg klass och utslagsgivande lång distans.

Tipsettan

Nemo Face ser ut som en stark häst, det är första gången på distansen men den bör passa honom bättre än de flesta konkurrenterna.

Motbuden

Kincannon Hanover har visat sviktande form på slutet. Hade vi vetat att han var i höstens form hade han känts snudd på stenklar, men man kan inte bortse från de tre senaste starterna, även om motståndet är enklare den här gången. Andreas Boy är aningen ojämn men helheltsintrycket är att han är under utveckling. Roadscanner och Duffman är två hästar som streckas om man har råd.

Skrällbudet

Hitman bör få en fin resa.

Spetsbudet

Hayden Viking trivs i ledningen. Den långa distansen är väl den enda eventuella anledningen till att han skulle släppa.

! Statistik­vinnaren

Kincannon Hanover.

V86-6

Loppet

En repris på duellen senast?

Tipsettan

Rajah Press får tipset, men vi tror inte att han slår en sådan som Claude Guegan från andra positioner än ledningen.

Motbudet

Claude Guegan gav Rajah Press en match ända in trots en dödensresa senast och visade att han är den starkare hästen av de två. Men det betyder inte att han tar revansch den här gången, spetsstriden avgör mycket.

Skrällbudet

Provenue kan bättre än senast. Med smygare?

Spetsbuden

Rajah Press tog ledningen mot Claude Guegan senast. Nu har Claude spåret invändigt om Rajah i stället för tvärtom. Det gör spetsstriden oviss. Med tvekan säger vi ändå Rajah Press igen som är en klart startsnabbare häst. Men det är ju det här med spår sida vid sida, brukar vara svårare då.

! Statistik­vinnaren

Shibur Night.

V86-7

Loppet

Jämnt lopp där vi tar ställning i en omgång där det finns få starka spikförslag.

Tipsettan

Queasy har ingen märkvärdig rad men formen sitter där. Bakspår är ett klart minus men det kan förhoppningsvis gå undan lite första biten och då är det bra chans att täten kommer tillbaka till köhästarna och att Queasy då är den starkaste.

Motbudet

Disney Tooma har haft fin form länge, det känns dessutom som om han blivit bättre bakifrån. Vid gardering – sex streck?

Skrällbudet

Knifetown Action ska inte glömmas trots läget.

Spetsbuden

Kimbee Star kan öppna men vi tror inte att han kan svara Kimomo Pearl om hon laddas. Kimono Pearls form är dunkel och kanske släpper hon trots att distansen är kort. I sådana fall kan Disney Tooma få överta.

! Statistik­vinnaren

Kimono Pearl.

V86-8

Loppet

Ett trevligt stolopp.

Tipsettan

Det var svårt att bestämma sig för vem som skulle få äran att vara tipsetta, både Rose Hill Dream och Blended Bellouet förtjänar det. Vi valde till slut den förstnämnda då vi håller henne för att vara en något bättre häst. Risken finns dock att hon får en sämre

resa än värsta konkurrenten.

Motbuden

Förutom Blended Bellouet är Engla Håleryd given. Hade det varit 500 meter längre hade hon känts ännu hetare men hon gjorde ett bra lopp på medeldistans senast så det kan gå vägen ändå.

Skrällbudet

Idonette avslutade starkt senast.

Spetsbuden

Iniesta D.E. är klart snabbast men har spåret längst ut. Vi lutar åt Blended Bellouet.

! Statistik­vinnaren

Iniesta D.E.

Per Nicklasson