”Stålmannen” nitar dem igen

TRAV

Det här är perfekt. Bollnäs ser kul ut.

En klassisk V75-omgång, utan ”störande” storlopp och förutsägbara unghästlopp.

Jag provar lyckan med två spetsdrag. Inga konstigheter.

Och så räknar jag med att ”Stålmannen” spöar upp dem.

Okej, klassen är väl inget för finsmakare, travets nobless är inte på besök i Hälsingland i morgon. Men jag är ändå förtjust i de här totalt vanliga V75-omgångarna – när det finns lopp att grotta runt i, när inte alla hästar är kändisar.

V75-1, silverloppet, är ändå ett undantag. Det här gänget har vi sett vecka ut och vecka in. Man behöver inte direkt jobba ihjäl sig för att kolla upp hästarnas form och egenskaper.

Så jag körde loppet i badkaret. Försökte i alla fall.

Varje gång stack Klöver Kung till ledningen och ganska ofta fick han bestämma farten till 1.15 första 1 000. Precis som för två starter sedan – när han vann ett V75-lopp på Solänget. Ni minns säkert att det såg ut som om han hade springspår bakom bilen, det bara small så satt han i front. Sen stack han undan med 1.09,5 sista 500 till säker seger.

Att det inte blev vinst i V75-finalen i lördags kan tillskrivas en jobbig resa i dödens och att han växer flera klasser i ledningen. Visst kan han torska igen men vinstchansen är åtminstone hyfsad och jag hittar ingen med bättre chans i loppet.

Gasa, herr Larsson!

Spik nummer två är kanske lättare att förstå? Jag singlar nämligen Giant Superman i guld, V75-3. Hela sommaren och hösten har jag ratat honom och varje gång har jag åkt på en käftsmäll. Senast sprack jag på sex hästar när han vann ena heatet av Åby Stora Pris. Basta! Nu får det ta mig fan vara nog. Nu ska jag inte underskatta Fredrik B Larssons tröga men ack så spurtstarka hingst. Jag hittar ingen Oiseau de Feux i fältet, inte heller någon Going Kronos. Det är ju såna hästar han brukar roa sig med ett nita på lördagarna.

Hur loppet utvecklar sig är oklart, men det normala vore väl att han släpps till ledningen för en gång skull. Om inte så får väl herr Larsson köra en bit…

Räser i spets

Om jag fortfarande står upp när det är dags för V75-6 börjar det bli otäckt spännande. Finns det för resten något häftigare än att vara kvar på V75 när värdet börjar skjuta i höjden och man sitter hyggligt till? Vadå? Jo, det har jag visst varit med om. Sluta skratta.

Hur som helst, det här leder Camilla Collander och Räser Sune hela vägen. Att Sune skulle bomma spets håller jag för osannolikt och att han sedan skulle förlora… Nej, inte för kaxig nu. Men chansen finns att han smiter undan. Formen är kanon och Camilla är en tjej med vassa armbågar. Ni såg väl att Räser Sune hade mycket sparat på V64 senast, där Charles de Gaulle vann?

Övriga lopp – lite smått och gott:

?Top Disguise (V75-2) gjorde sitt livs bästa lopp senast i spets över lång distans. Åter med norrlands egen Lutfi Kolgjini i sulkyn. Gasa Petter!

?Kallblodsloppet (V75-4) håller bra klass. Norrmännen gastar om Vorset Ivers. Vanlig norsk överoptimism? Blåser inte Lundås Emelie när rubbet barfota?

?De strök en i V75-5 och jag sparade ett streck. Sämsta V75-loppet i år? Skrälldags.

?Gillar Alsace Cobra i V75-7 – men hittar han ut? Rubberman tränar kanon.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3 Klöver Kung (res 10–2)

V75-2: 2, 5, 12 (res 8–9)

V75-3: 5 Giant Superman (res 2–6)

V75-4: 1, 12, 14, 15 (res 2–3)

V75-5: Alla elva hästarna (res 1–2)

V75-6: 1 Räser Sune (res 3–2)

V75-7: 1, 2, 9, 10 (res 4–3)

528 rader/264 kronor