Kusken om att köra igen efter olyckan

TRAV

"Tar man lite tabletter och biter ihop går det att köra".

Nu är Mats Karlsson tillbaka i sulkyn.

Efter olyckan på Romme körde han sitt första lopp i måndags.

– Tar man lite tabletter och biter ihop går det att köra, berättar han.

Foto: Tillbaka Mats Karlsson har kört det första loppet efter olyckan på Romme.

I måndags körde Mats Karlsson sitt första lopp efter nyckelbensbrottet som han ådrog sig i en olycka på Romme den 14 september. Nu på lördag återkommer han i de större sammanhangen när han startar Ejas Fighter i V75.

Hur kändes det att vara tillbaka i sulkyn?

- Det blev galopp i första sväng så det blev knappt någon comeback. Men det kändes vettigt och jag var inte livrädd i alla fall.

Känner du av skadan över huvud taget?

- Jag har kört hemma i en dryg vecka och det har gjort lite ont när jag har dragit i hästar. Men det är ingen fara. Tar man lite tabletter och biter ihop går det att köra. Det gör bara lite ont efteråt.

Hur har det gått att träna hästarna den senaste månaden?

- Det har gått bra. Det är många som har ställt upp och kört och man vänjer sig efter ett tag med att ha folk som hjälper en. Men det är jävligt skönt att komma igång själv igen.

På lördag startar du Ejas Fighter i V75-5. Hur är läget med honom för dagen?

- Han var lite kantig i första jobbet efter comebacken i Göteborg senast och jag tror att han behöver den här starten också för att komma in i det igen. Innerspåret är inte så bra heller eftersom han inte är sådär riktigt startsnabb. Dessutom är det bra hästar emot och det är väl rimligt att tro på en placering någonstans mitt i