Stjärnhästens succécomeback

TRAV

Ägartvisten gjorde att comebacken för Order By Fax drog ut på tiden.

Men när han väl var tillbaka under tisdagskvällen så gjorde han det med besked.

Hästen blåste förbi konkurrenterna den sista biten.

– Så fin som han kändes idag ska det bli mycket intressant framöver, sade Lennartsson.

Det har varit mycket snack om Order By Fax den senaste tiden trots att han inte startat på nästan fyra månader.

En ägartvist mellan tränaren Per Lennartsson och Stefan Balazsi kunde inte lösas på ett lämpligt sätt sinsemellan, vilket gjorde att man istället valde att hästen skulle auktioneras ut på auktion.

Då köpte andra hästägare hos Lennartsson den ena delen – medan Per behåller sin del i hästen och fortsättningsvis också sköter träningen.

Comebacken dröjde

Det hela drog dock ut på tiden och det var nästan fyra månader sedan vi senast såg Order By Fax på en travbana tills han dök upp på Gävleovalen för comeback.

Han kom dock verkligen tillbaka med besked.

Från tredje utvändigt valde Lennartsson att attackera ca 600 kvar och hästen svarade för en riktigt vass avslutning (09 sista 500) där han höll undan för bland andra guldhästen Picture Ås och sprintermästaren från 2005 Fantasy Broline. Segertiden stannade på 1,12,3.

– Jag hade som snabbast kört 16/1000m med honom inför detta och det här var verkligen en fin insats. Han kändes väldigt fin idag och det ska bli intressant framöver. Han är på väg tillbaka till eliten. Vi tar ett liknande lopp innan vi tar upp kampen med de stora elefanterna igen, sade en mycket nöjd Per Lennartsson efteråt.

Mattias Spante, Minimedia