Mitt nya travår i fem punkter

TRAV

Micke Nybrink om onsdagens V64

Nytt år och nya tag, eller hur?

Spelåret 2006 var för min del ett halvfiasko.

Så nu krävs det en uppryckning.

Det får vara slut på plottrandet.

Jag har funderat under den senaste månaden. Trots att jag inbillar mig att jag har bra koll på hästarna och vet det mesta om spel och den bakomliggande matematiken så var 2006 ganska mycket pannkaka. Trots att jag, i en hyfsad ström, hittade fina vinnare fick jag inte till det, jag lyckades aldrig ta betalt när jag hade rätt.

Analysen av mitt eget spel ger mig därför ett handlingsprogram inför 2007 i fem punkter:

1) Trots att V75 gick knackigt och minus under 2006 ska jag fortsätta kämpa med spelformen. Normalt sett brukar jag alltid plussa på V75 varje år och jag har också varit snubblande nära jättepengar ett antal gånger.

Det är bevis nog för och det är bara att fortsätta. V75 är bäst, där finns lallarna (fiskarna) som spelar för en hundring i veckan och bara är med bygger upp potten utan att ha någon chans att ta hem den.

2) Grunden är stora jokersystem, i bolag. Att spela V75 på egen hand är pengarna i sjön och man har inte alls samma uthållighet och kassa som ett malande bolag. Det gäller dock att inte blanda in folk med liten förståelse för spel; såna med dålig koll som inte begriper att man kan vara helt offside 20 gånger på raken, att efter oflyt kommer flyt.

Gnäll är inget bra klimat? Då blir självförtroendet allt sämre och slutar med att man tiltar eller går in för att spela 0-0 i varje omgång.

3) V64, V65 och V4 är också bra spelformer men det gäller att välja sina tillfällen. Kort sagt: jag ska bara spela när jag läst på ordentligt och när jag har en bra ide. Det kan vara en klar femoddsare (trav när det är som bäst) men det är heller inte fel när man vet att två stora favoriter högst troligt förlorar. Vad man inte får göra är att krysta fram dragen, att lura sig själv. För att tala pokerspråk, man ska spela tight men aggressivt. Vänta och hugg med full kraft.

4) Vinnarspelandet ska ransoneras. Knarkandet framför ATG Live är kanske kul men baksmällan är ett tomt interbetkonto och när det är dags att lämna in V75 känns det fan så surt. De bra vinnarspelen hittas i halvdana lopp där bara två, max tre hästar kan vinna och där en av dem står i ett så kallat överodds.

5) Jag ska plugga, använda lopparkivet som finns på ATG Live och helt och hållet gå på egna synintryck. Strunta i allt annat när jag lägger grunden för mina spel.

Så där, enkel match, nu återstår bara det svåraste: att leva som jag lär.

Veckans tips

Micke Nybrink