Jag nöjer mig med en miljon

TRAV

Micke Nybrink om helgens V75

Jackpot på V75 för tredje veckan i rad och 39 miljoner utlovas till en vinnare.

Jag gapar inte efter så mycket.

En får duga. En mille.

Mitt drag i V75-4 var enorm senast.

Han torskar aldrig, no way, då ska jag

?

Nä, sakta i backarna. Annars gör han väl en Colombian Necktie, galopperar 600 kvar när jag är på väg att hämta ut.

Men lita på (om ni litar på mig alltså) att Claes Svensson vinner med Ingas Hurricane i V75-4. Senaste starten skvallrade om en häst med överkapacitet för sin klass – han går ut i Klass III, den lägsta på V75.

Två som lovar vinst

Vi som var på Solvalla under elitloppsfredagen och stannade kvar efter V4 fick se fyraåringen dundra till spets efter 300 meter, varva på 14,5 och försvinna till överlägsen seger på 14,6/2140 auto. Det värsta av allt var att han såg okörd ut, han joggade hem.

Visst, spår tolv är inte kul men Claes meddelar att det blir tidig attack och att han räknar med vinst. Det gör jag också.

Den andra spiken på söndag är logisk, tycker jag i alla fall. Visserligen svek Spring Ray (V75-3) senast när han blev hängande i spåren i Harper Hanovers (Max Flukt vann) men det visade sig också att Halmstads stolthet drogs med halsproblem. Nu är han frisk igen och kommer tränad och laddad. Uppvisningen näst senast, på Solvalla när han vann på 11,3, var kuslig och det här gänget blåser han ner.

Omgången inleds med ett lopp där många förespråkar spik. Agassi Hall var skitfin när han vann i Sverigedebuten på Åby nyligen, från andra ytter svepte jänkaren runt allt sista 500 och det smakade mer. Men att köpa honom som brakfavorit på bara en prestation är inget för mig. Vi har sett jänkare tappa stilen förr efter nån månad (abstinens?) i sitt nya hemland.

Så jag dubblar med senast dundervasse Stanley Bar och hårdingen Åke Svanstedt. De lär syna Agassi i sömmarna. Svanstedt kör för vinst, räkna med det.

Jag prutar inte

I V75-2 ska vi inte snåla. Ta många och glöm för allt i världen inte Mackmody. Har följt honom på slutet och han gör i stort sett allt rätt och spurtar alltid starkt. Senast var han femstjärnig när han krossade ett fisgäng efter tidig attack, och som tioprocentare är han jätteintressant.

Boudica, F.D.Currie och Parisienne är en given trio i V75-5 och rysaren som gör det hela lite roligare heter Nevas Isadora (4 %). Hon avslutade snyggt på V75 senast och har hittat sommarformen.

Det var med Gidde Palema-vibbar jag såg Adams Hall vinna på Åby senast. Svanstedt hade ryckt skorna för första gången och vässat i intervaller ett par dar innan. Sen mördade Adams Hall ledande Pases J.Pej och vann 12,8/2140 auto. Oj, oj, oj. Gör han om det loppet vinner han förstås V75-6 men läget är lurigt och hästen är lite av en strulpitt. Så det blir en lätt gardering.

Sista är svårare än svårt och jag tvingades strecka tio hästar för att känna mig nöjd.

Det är dyrt att vara spelare. Men varför pruta bort en miljon?

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink