Miljonhjälten: ”Så vinner vi på V75 igen”

Foto: MANNEN BAKOM JÄTTEVINSTEN Axel Planhem, 79, och målfotot från V75-7 i helgen. På systemet fanns 12, men inte 9. Bilden visar hur hårt det var i mål.
TRAV

Axel Planhem, 79, fixade pengaregn när han spelade in 21 miljoner kronor till kunderna hos Värtavägens Spel och Tobak i Stockholm.

Inför helgens travfest på Jägersro delar succétipparen med sig av sina speltips.

– Min filosofi är att jag garderar ofta de stora favoriterna, hur stora de än är, säger han.

Pensionären Axel Planhem har hyllats som en hjälte efter miljonsuccén förra veckan.  Axel ansvarade för andelsspelet hos Värtavägens Spel och Tobak i Stockholm och det slutade med rejäl utdelning. Axel spelade in mest i hela landet under V75-omgången och totalt blev det 21 miljoner som 43 lyckliga kunder fick dela på.

Trodde inte på vinst

Men det var nära att miljonvinsten uteblev. I sista loppet blev det stenhårt i mål och Axel trodde att hans häst 12 Hallelujamoment F. hade förlorat.

– Ja la till en häst i sista loppet som jag inte hade tänkt ta med. Jag hade gjort klart systemet, men räknat fel, så jag hade råd med en häst till i sista loppet. Då tog jag med 12:an och den hästen vann. Det var Per Lennartsson som tränade och körde den hästen och honom gillar jag. Det var verkligen slumpen, berättade Axel efter vinsten.

Spikar Stig H:s häst

Nu har snart en vecka gått sedan den otroliga miljonvinsten och Axel har laddat om inför V75-tävlingarna på Jägersro.

 – Jag tror inte att det blir så hög utdelning. Men jag tror att det beror lite på hur det går i sista avdelningen. Om det blir en överraskning där kan det bli lite pengar. Det står mellan flera, men jag måste begränsa mig. Jag tror allra mest på Stormysky i V75-7.

Hur mycket läser du på?

– Jag analyserar men jag använder inte för många tipstidningar. Då blir man bara förvirrad. Det är bara att analysera och sedan hoppas på lite tur. Min filosofi är att jag garderar ofta de stora favoriterna, hur stora de än är. Den här omgången har jag garderat flera halvfavoriter.

”Många som är glada”

Veckan som gått har bestått av en hel del festligheter och presenter från glada vinnare.

– Det som är roligt är att 43 personer får pengarna. Det är så många som är glada. Det har varit många flaskor som jag fått, jag har blivit uppvaktad. Det är många pensionär som inte hade så mycket pengar, säger Axel Planhem.

– Jag har ätit på McDonalds och jag och min bror har varit ut och ätit. På söndag ska jag ut med mina barn och barnbarn på Waxholms hotell. Man ska ta det lugnt, men njuta av vinsten, säger han.

Dessutom vill alla köpa en andel av Axels system nu.

–  Butiksägaren har redan sålt 90 andelar. Han brukar sälja 30-40 andelar. Det är panik i butiken, säger han och skrattar.