Sportbladets V75-tips

TRAV

Så tippar experten till helgens lopp.

Här är Sportbladets tips till lördagens tävlingar på Umåker.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Bra lopp, hade gärna fått vara några hästar till med.

Tipsettan

Panne de Moteur glänste i årsdebuten och visade att han fortsätter att klättra på den branta utvecklings­stege han stadigt klättrat på sedan slutet av treåringssäsongen. Vi har svårt att se honom förlora men hade sett det snudd på omöjligt om han haft ett vettigt spår. Nu kan man åtminstone spekulera i förlust, det finns några riktigt bra motbud.

Motbuden

On Track Piraten galopperade i inledande hårdkörning senast. Han försökte sedan gå med i anfall i slutsvängen men kunde inte haka på, vilket inte var så mycket at säga om. Intrycket var ändå att formen sitter där och dessutom visade On Track Piraten i den starten att han har lärt sig att öppna snabbt. Om han kan hålla ut Panne de Moteur genom första sväng är det inte omöjligt att han kan få överta ledningen. I såna fall är det långtifrån säkert att ens Panne de Moteur kan plocka ner bort honom. Juliano Rags visade näst senast då han fick stryk av Panne de Moteur att han inte är så mycket sämre än de bästa. Skulle favoriten få en tung resa samtidigt som Juliano får en snäll kan det nog bli jämnt skägg, för mer skiljer inte.

Skrällbudet

Kash’s Cantab svarade för en mycket bra årsdebut. Såg ut att ha tagit ett kliv till i utvecklingen.

Spetsbudet

David Sisu brukar vara snabbast första biten men brukar också släppa utan strid. Panne de Moteur är favorit att få överta men On Track Piraten kan absolut tänkas göra ett försök att svara. Kash’s Cantab är också snabb ut men även han lär släppa.

! Statistik­vinnaren

Panne de Moteur.

V75-2

Loppet

Långlopp i låg klass, det är spännande.

Tipsettan

Scoot to Score har agerat ojämnt och på V75 har han inte fått till det. Det är dock en fin häst och efter de två senaste insatserna är han värd vårt förtroende. Det är två saker som talar emot, eller åtminstone är frågetecken. Dels är det hans tidigare ojämnhet, dels är det fjärdespåret. Vi hoppas att ingetdera ställer till det, vi har nämligen valt att spika.

Motbuden

Quite Charming är en gedigen herre. Poobong har styrkan som sitt främsta vapen. Center Min är på gång på allvar igen.

Skrällbudet

Narold Vox har form trots att en svag resultatrad.

Spetsbudet

Scoot to Score har ett lurigt spår men är annars den som har visat bäst startsnabbhet.

! Statistik­vinnaren

Poobong.

V75-3

Loppet

Om veckans gulddivision kan man i alla fall säga att det är ett jämnt lopp.

Tipsettan

Haraldinho såg segerfarlig ut ett tag senast men kunde inte rubba Beckman och Raja Mirchi. Inga sådana kanoner med den här gången, i alla fall ingen som visat den formen. På läget får Haraldinho tipset.

Motbuden

Francais du Gull har gjort tre starter i år, i ett lopp kom han bort utan egen förskyllan, i de andra två har han varit mycket bra. Han är snabb ut om han laddas. Iceland efter letar formen men kan inte nonchaleras mot det här motståndet. Oracle var fin senast, hade varit en trolig tipsetta från ett bättre spår.

Skrällbudet

One too Many blir mest spännande att följa.

Spetsbudet

Till Rakas visat form borde han släppa. Frågan är vem som tar över.

! Statistik­vinnaren

One too Many.

V75-4

Loppet

Vad spännande när en och samma tränare har fem av nio deltagare med i ett V75-lopp …

Tipsettan

Hallsta Lotus tog sin första seger på länge senast då han hade lekstuga i rätt så enkelt gäng. Eller enkelt och enkelt … det är i mångt och mycket samma motstånd som nu, plus stallkamraten Faksen J:r, och det är denne vi tror utgör hotet mot Hallsta Lotus. Hallsta Lotus är dock klar förstahäst då vi tror att han hinner förbi Faksen J:r från start – i alla fall om den senare öppnar som senast – och sedan har bra chans att få överta ledningen. Normalt sett vinner Hallsta Lotus då, även om han inte är en lika bra häst längre.

Motbuden

Faksen J:r startade i Finland senast. Han hade innerspår bakom bilen då men kunde inte alls vara med i startrusningen. Han klev tidigt ut i andraspår men var efter en attack på sista långsidan seg redan i slutsvängen. Han bet dock ihop beundransvärt och höll farten starkt till en andraplats. Skulle Faksen J:r få en bättre resa än Hallsta Lotus är det han som äger fördelen, men vi tror alltså att han inte får det. Efter att han funderat på att spika Hallsta Lotus tog vi ändå beslutet att dubbla och betala ganska mycket pengar för strecket på Faksen J:r också.

Skrällbudet

Der är roligt att se att Stamping har hittat formen igen. Nu får han dessutom Sveriges bäste kusk i sulkyn – för första gången på nio och ett halvt år.

Spetsbudet

Lomar frontar, släpper till Hallsta Lotus?

! Statistik­vinnaren

Hallsta Lotus.

V75-5

Loppet

Bästa hästen får stå tillbaka i tipset.

Tipsettan

Dream Trotter har ­varit godkänd, absolut inte mer, i de två senaste starterna men ­desto bättre när han vann från ledningen för tre starter sedan. Det är i stort sett samma förutsättningar nu och om formen bara sitter där och han når ledningen utan att det kostar alltför mycket, ja då måste han ha en vettig chans att hålla undan.

Motbuden

Big Bill Bac gav ett mäktigt intryck senast, det syntes redan i värmningen att han var mycket löpsugen efter två månaders vila. Är han lika fin igen kan han krossa allt. I våra ögon är han loppets bästa häst.

Skrällbudet

Kanske Dream Scandi Boy på läget.

Spetsbudet

Flera kan öppna men vi tror mest på Dream Trotter.

! Statistik­vinnaren

Magic Broline.

V75-6

Loppet

Inget topplopp för klassen men ett roligt lopp.

Tipsettan

Stein Daylight har mött stenhårt motstånd på slutet och har heller inte haft något riktigt flyt i loppen. Han visade toppform via vass avslutning senast och nu när motståndet är lättare kan det vara dags för första segern på ett tag.

Motbuden

Tambur har tagit många steg i utvecklingen under vintern och formen verkar ine vara i vikande. Senast avslutade han under 1.10 sista halvvarvet utan att kunna koppla grepp. Dead Wood vann enkelt efter att ha fått bestämma

i ledningen senast. Som insats sade den inte så mycket, men Dead Wood såg väldigt fin ut.

Skrällbudet

I grunden klassige Dellvann är nog på gång igen.

Spetsbudet

Dead Wood och Tambur är snabba ut, fördel Dead Wood på spåret.

! Statistik­vinnaren

Keep Well.

V75-7

Loppet

Bakom tipsettan – som ändå inte är någon given tips­etta – ett mycket svårrankat lopp, känns hårt att placera de hästar vi placerat sist i ranken.

Tipsettan

O.U.Glide har matchats hårt i år men verkar ha stått pall för det väl och de två senaste insatserna har varit hennes bästa sedan hon bytte tränare inför den här säsongen. Hon är knappast något spetsbud men får en fin resa och spurtar hon som senast kan hon mycket väl sänka allt.

Motbuden

Vi börjar bakifrån. Ted Blågul och Joker Stursk är väl så bra som de övriga, men spåren gör att vi rankar ner dem sist och näst sist. Det visar hur öppet loppet är och det känns därför inte fel med en helgardering.

Skrällbudet

Minst betrodd är mest intressant. Leo on Line?

Spetsbudet

Av många startsnabba kanske B.W.L.Champion?

! Statistik­vinnaren

Oolong.