V75-tips

”Ett stökigt lopp – här vädrar jag V75-skräll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Gävle • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Emilia Leo och Xanthis Delicious kan skrälla i V75-2.

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

TRAV

122 000 kronor. Så mycket gav alla rätt på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”.

Lördagen bjuder på 61 miljoner kronor i jackpott när V75 avgörs på Gävle.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna.

– V75-2 är stökigt, här vädrar jag skräll, säger Erik Pettersson.


ANNONS: Jackpott 61 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Gävle lördagen den 22 maj. Omgången har spelstopp klockan 16.20 och kryddas med en jackpott på 61 miljoner kronor till en ensam vinnare och det sista kvalet till Elitloppet, V75-6.

MISSA INTE: V75-podden ”Spets & Slut med Erik Pettersson och Mario Lipovac i spelaren ovan och nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund med Micke Carlsson. [Extern länk]


122 000 kr i vinst per system

Vid förra lördagens V75-omgångUmåker satte Mario Lipovac alla 7 rätt på ”Sportbladets V75-intervjuer”. Så här gick det:

Total vinst: 551 146 kronor.

Vinst per system: 122 476 kronor.

Vinst per andel: 12 247 kronor.

Även andelslagets Travklubbens Special prickade 7 rätt till en vinst på 121 895 kronor per system och 24 739 kronor tillbaka per andel.

Vid söndagens V75-omgång på Charlottenlund prickade fem system in alla sju rätt till runt 30 000 kronor i vinst per system.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången.

V75-procenten är uppdaterade klockan 15.05 fredagen den 21 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

2 Ulvsåsen (V75-4) har gjort allting rätt, i princip, hittills i karriären. Man riktigt hör på körande Per Linderoth hur mycket han gillar den här hästen. Han är på kronan inmatchad i det här loppet och det blir vanlig sulky nu, i stället för säkerhetsvagn, som hästen gått i hittills. Värsta motståndaren 15 Ard är ruggigt snabb, men i ledningen borde Ulvsåsen bli svårslagen. Jag spikar då det ser ut som att många spelare tar två hästar.

Miljonrensarna

V75-1 får jag inte riktigt grepp på. Det kommer troligtvis bli ett gäng hästar på mina lappar. Varnar för 4 Jaques Noir. Spåret är inte roligt, men det blir barfota runt om och det är ny regi, Jennifer Persson, som visar toppform på djuren. Två procent.

6 Violette Face (V75-2) är bra och lite segstark. Det låter bra från tränarhåll och skulle Elias Strandberg hitta till ledningen så är jag inte helt säker att dom når henne. Fyra procent.

Tänk på att...

… det är en superpott på V75: 61 miljoner kronor till en ensam vinnare.

… Gävle är känd för att vara en riktigt snabb bana. Speciellt på våren/sommaren är det svårt att vinna bakifrån.

9 Oxidizer (V75-7) ser ut att bli mycket spelad. Men hästen är klar för final på Solvalla nästa helg och borde inte köras alltför offensivt den här gången, utan att gå fort till slut.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spiken

7 Admiral As (V75-7) har överkapacitet för den här klassen. Dessutom har tränare Reijo Liljendahl riktigt bra snurr på djuren för dagen och det låter riktigt bra här inför årsdebuten. Admiral As går alltid bra efter vila och nu får han en jänkarvagn på sig direkt. Det ska till mycket strul för förlust, är känslan.

Miljonrensarna

V75-2 är mycket stökigt och jag vädrar skräll. 9 Xanthis Delicious tycker jag blir lite lågt spelad. Riktigt bra näst senast. Peppas med ett annat huvudlag nu och Emilia Leo i sulkyn. Åtta procent.

7 Global Black Money (V75-3) är given för mig. Åtta procent.

2 Powerbank (V75-5) gick ett riktigt bra lopp senast så formen sitter där. Lättning i balansen nu och Lars-Åker Söderholm låter påställd. Har två av två i Gävle och får en fin resa från det här spåret. Måste med! Sex procent.

Tänk på att...

… det är en stor jackpott på V75 med 61 miljoner kronor i potten.

… V75 avgörs på Gävletravet. Det ser ut att bli varmt på lördag och kanske en skvätt regn. Banan brukar vara ruskigt snabb och spets är att föredra, då upploppet dessutom är kort.

2 Ulvsåsen (V75-4) har gått i säkerhetsvagn i varenda lopp hittills, nu blir det vanlig sulky. Tränaren tror på bra effekt på det. Borde bli svårslagen om ledningen på snabb Gävle-oval.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 One Kind of Art (V75-5) är en riktigt bra häst som endast förlorat en gång felfri och det var mot Brother Bill. Står han på fyra fräscha ben tror jag kan bli svår att stå emot. 16 procent.

7 Admiral As (V75-7) står i en klass för sig och ska vara med i större lopp än det här. Reijo brukar ha bra ordning på hästarna direkt och jag tror det kan bli spets tidigt och sedan blir han mycket svårslagen.

Miljonrensarna

3 Majestic Man (V75-1) hade krafter kvar senast och är en bra häst. Rapporterna är bra inför och han ska gå barfota runt om. Han är kvick i volten och skulle Jorma träffa rätt kan det bli spets och då är han intressant. Nio procent.

Tänk på att...

… det är jackpott och vi får en härlig V75-omgång på förhand.

7 Maggiore (V75-2) har springspår och utnyttjar Marc det då kan det bli spets och därifrån ska hon ses med bra chans.

… vinnaren i V75-6 får en Elitloppsbiljett om den vill vara med. 9 Gareth Boko tror jag mest på efter loppet senast.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

I V75-2 kör Magnus A Djuse 14 Teton Sweet Lindy. Om han bara lyckas pricka starten (vilket han nästan alltid gör) så tror jag ingen kan stå emot hästens ruskiga avslutning. Spikas till fina 17 procent.

Miljonrensarna

Det finns en liten chans att 2 Milligan’s School (V75-6) kan hitta ner i rygg på en felfri 1 Disco Volante. Med lucka på upploppet kan han vinna till tre procent.

I V75-1 får gärna Jörgen Westholm placera 7 Exodus Brick i ledningen och antingen köra där eller släppa till favoriten. Det kan gå vägen till sju procent.

Tänk på att...

… det är finaler på Solvalla nästa lördag och till exempel 9 Oxidizer (V75-7) ska ut där. Det kanske borgar för ett försiktigt upplägg.

… V75-4 består av 14 kallblod över tre volter – en underbar proposition.

… stallformen hos tränarna är oerhört viktig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

7 Admiral As (V75-7) är alltså i bronsdivisionen, och jag tror att jag drömmer. Tränaren Reijo Liljendahl har haft mycket otur med denna stjärna men jag tror det lossnar nu och han vinner oavsett position. Jag räknar med att Ready Cash-avkomman är i ordning när bilen släpper vingarna på Gävletravet. Gällande utrustning åker bajken på och skor runt om. Örjan Kihlström hoppar upp i stället för Ulf Ohlsson.

Miljonrensarna

V75-1 är en ruskigt öppen historia. Där fattar jag ingenting att 6 Van Gogh Z.S. är spelad till 53 procent som klar favorit. Det ska givetvis synas. 4 Jaques Noir rycker man skorna på och kan mycket i ljusa stunder. Två procent. 7 Exodus Brick i samma lopp avslutande kanon på innerspåret senast mot tuffa hästar. Sju procent är alldeles för lågt från springspåret. Nu fäller vi favoriten!

7 Global Black Money (V75-3) satt kvar med krafter kvar på rygg ledaren senast. Slutade fyra och det är inte så mycket säga om den insatsen. Nu rycker man skorna och till åtta procent är det en given varning. Lita på att Magnus Jakobsson inte sitter fast denna gång.

I V75-5 är det fel favorit. Här ska inte 2 Ulvsåsen vara mer streckad än 15 Ard. 38 procent kontra 28 är viktigt att poängtera. Ard kommer stiga på strecken.

Tänk på att...

… det är roligt med en jackpott på 61 miljoner som ska fördelas, förhoppningsvis inom Sveriges gränser. H.K.H.Prins Daniels lopp (V75-6) tycker jag är öppet så här på förhand – måla på. Tycker det luktar skräll.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

7 Admiral As (V75-7) är en topphäst som gör spännande comeback. Han har visat kvalitéer som kan ta honom till den högsta klassen framöver och han står fortfarande väldigt billigt inne i klassen. Reijo Liljendahl låter mycket nöjd med förberedelserna och vi kan räkna med att han kommer göra ett väldigt bra lopp direkt.

6 One Kind of Art (V75-5) är riktigt bra för klassen och han har tagit två raka segrar på ett övertygande sätt. Han har bara förlorat en gång felfri och det var mot topphästen Brother Bill, vilket skvallrar lite om hästens kapacitet. I ett annars öppet lopp tar jag ställning för One Kind of Art som blir svårslagen om han sköter sig.

Miljonrensarna

3 Majestic Man (V75-1) satt fast med alla krafter sparade senast och såg väldigt formstark ut. Han kan öppna bra och vore intressant att se i ledningen. Lyckas han ta sig dit blir han ingen lätt nöt att knäcka för övriga och nu växlar man upp med barfota runt om. Tränaren Jonna Irri är dessutom mycket optimistisk inför starten. Nio procent.

Tänk på att...

… en rosa Elitloppsbiljett väntar på vinnaren i H.K.H. Prins Daniels lopp (V75-6) och det är sista chansen att visa upp sig för en eventuell inbjudan. Det kan bli ett riktigt rivigt lopp!

… det kan gå undan värre från start i V75-3 och jag rekommenderar att man streckar på ordentligt.

2 Ulvsåsen (V75-4) kommer tävla i en riktig tävlingssulky för första gången.

… omgången kryddas med en jackpott och en ensam vinnare kan ta hem 61 miljoner kronor.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Gävle under lördagen. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

2 Ulvsåsen (V75-4) har gjort det mesta rätt och radat upp fina segrar. Tillbaka i gott slag igen senast då han efter att ha tagit ledningen med 1 500 meter kvar. Gick i mål med krafter kvar då och är hästen att slå.

8 Hombre D. (V75-5) har hittat nya växlar i år och tog plats i Kungapokalen efter en fin spurt som tvåa. Är mycket startsnabb och lär laddas från start. En hemmahäst med förväntningar.

Miljonrensaren


2 Milligan’s School (V75-6) kommer att gå barfota runt om för första gången sedan i höstas. Hästen är matchad hit och har läge att få en bra placering. Kan vinna detta. Tre procent.

Tänk på att...

… det är sista kvalet till Elitloppet när V75 avgörs i Gävle.

… det ligger 61 miljoner i jackpotten. Det kan nog bli fina pengar på sju rätt, för omgången är helt annat än lättlöst i mitt tycke.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Jackpott 61 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Följ miljonjakten på V75 – med Trav365

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar