Mejla

Michael Carlsson

Dubbeljackpott och jag har en fräck GS75-spik

Michael Carlsson synar lopp för lopp på GS75 från Axevalla • System • Dubbeljackpott • Söndagen den 18 oktober

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets expert Michael Carlsson tippar GS75-loppen på Axevalla. Dubbeljackpott med 4,7 miljoner kronor extra i vinstpoolerna.
Foto: TR Bild
Sportbladets expert Michael Carlsson tippar GS75-loppen på Axevalla. Dubbeljackpott med 4,7 miljoner kronor extra i vinstpoolerna.

Dubbeljackpott på Grand Slam 75 och jag har en fräck spik att bjuda på.

Island Life har gått i mål obrukad två gånger i rad och det har dånat ”nästa gång” om honom efter de loppen.

Nu måste det vara dags och trots spår åtta litar jag på att den färske storloppsvinnaren Robert Bergh sänker de övriga över det långa upploppet med sin formstarka häst.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Axevalla är värd för söndagen högintressanta omgång där det finns 4,7 miljoner kronor extra i potten som fördelas i de olika vinstpoolerna. Vi börjar och avslutar miljonspelet med en trolig och en rolig spik. Däremellan har vi flera vidöppna lopp och det ser ut att vankas stora pengar i en allt annat än lättlöst omgång.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


”Våldsamt surr...”

GS75-1:

Miriam Håleryd var det ett våldsamt surr om inför V86-starten senast då hon spelades till stor favorit. Men en galopp dryga halvvarvet från mål spolierade chanserna och enligt Peter Untersteiner var det inte hästens fel att hon galopperade. Det såg ut som att hon trampade upp i framförvarande vagn och blev helt enkelt störd/generad. Jag tar inte så hårt på det och minns istället hennes insats näst senast då hästen övertygade stort vid en lätt seger. Det är en stark och tuff märr som tål att göra en del jobb själv och tränare Untersteiner är revanschsugen efter fadäsen senast. Hon blir klar favorit och jag tror att hon har väldigt goda möjligheter att sänka det är gänget felfri. Spik nummer ett.

GS75-2:

Jag pratade med Eric Martinsson i fredags morse, vars häst Chivas L.I. har kommit igång sent omsider och vunnit fyra lopp på nio starter i år. Inte dåligt för en häst som ”inte kunde trava för ett halvår sedan”, sa Eric. Chivas L.I går fortfarande tungt balanserad med järnskor, sulor och boots men nu skulle man plocka av lite vikt på framhovarna. Det är en stark och rejäl häst som avgjorde från dödens senast och tränare Martinsson hade förhoppning om att den vasse startkusken Calle Jepson skulle skicka iväg Chivas L.I. till ledningen. Då blir det inte lätt för tilläggshästarna att plocka in 20 meter om han springer 1.15 där framme. Annars är ju V75-vinnaren Master Sea mer rutinerad och meriterad och han hade sparade krafter i V75 senast. Givet bud och jag plockar även med Keylor Navas på läget då hästen har visat bra form på slutet, spurtat bra och håller han ledningen lär inte Mikael J Andersson släppa.

GS75-3:

Det här är ett ungdomslopp för kuskar som körde max 75 lopp förra året. Favorit är Brienne of Tarth som gjorde debut i ny regi David Persson senast. Det var också första starten på ett år och hästen avslutade bra till andraplatsen efter en invändig resa. Hon lär säkert ha gått framåt med loppet i kroppen och öppnade snabbt bakom bilen näst senast. Eric Martinssons duo ska båda tas med i beräkningen här. Enligt han själv så är Stepping Photo och Dionysos L.I. likvärdiga chanser. Stepping Photo spurtade bra till andraplatsen senast och enligt Eric är Dionysås L.I. ingen sämre häst, men är bara tre år och möter äldre hästar nu. Båda har dock chans att vinna om det klaffar sa Martinsson.

Gäller att inte snåla med strecken

GS75-4:

Ett öppet och lågklassigt stolopp där det säkert kan hända ett och annat. Här gäller det att inte snåla med strecken och favorit är Gal Gadot Racing efter sin seger senast då hon vann ett billigt lopp från dubbla tillägg i Vaggeryd. Nu är det tillägg igen men över kort distans. Skrällvarningen är Livi Precious som Ulf Stenströmer tror en hel del på. Hästen är anmäld barfota runt om och hade sparade krafter senast. Körs av Stefan Persson, öppnar snabbt och har ett drömläge med innerspår över kort distans.

GS75-5:

Ett treåringslopp som jag låser på tre hästar som alla jagar sin första seger. Det känns också som att den kommer när som helst och tipset till Robert Berghs Västerbo Bankir som har bästa läget med innerspår. Även Peter Untersteiners Yuvaraj har gjort bra lopp i två raka andraplatser på slutet och vinner när som helst tror tränaren.

GS75-6:

Fyra hästar höjer sig över mängden i den sjätte avdelningen. Min vinnare är Vulcano O.P. som har varit riktigt bra på slutet och levererade en sylvass spurt senast. Trots att han hade långt fram in på upploppet hann hästen fram till seger. Är anmäld barfota runt om den här gången och kan fälla samtliga över upploppet. Annars höll innerspårets Mellby Guard mycket starkt som tvåa i comebacken från dödens senast och Peter Untersteiner lär försöka vad som går för att försvara ledningen. Hästen torde dessutom gå framåt en hel del med senaste genomköraren i kroppen.

GS75-7:

Island Life är bara fjärdehandare i skrivande stund men lär klättra på strecken under söndagen. Trots att det är spår åtta bakom bilen väljer jag att singla hästen då han har gått i mål med gott om krafter kvar i de två senaste starterna som han har gjort efter ett uppehåll. Det torde med andra ord finnas gott om torrt krut att smälla av nu när motståndet dessutom inte är av samma kaliber som på slutet. Island Life har sett fulltankad ut två gånger i rad och det har verkligen stått ”NÄSTA GÅNG” med stora bokstäver efter de loppen. Robert Bergh kommer hem från Paris och segern i Europaderbyt med Power och ser till att Island Life är först över mållinjen den här gången. Favorit är annars Final Dream som höll starkt som tvåa från dödens senast och som har läget med innerspår, startsnabb som hästen är.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Michael Carlssons GS75-system

GS75-1: 7 Miriam Håleryd (6–3)

GS75-2: 3–6–1 (4–7)

GS75-3: 7–4–11–5–12 (10–9)

GS75-4: 11–1–3–10–5–4–12–8–6 (7–13)

GS75-5: 1–11–2 (5–10)

GS75-6: 9–1–3–7 (6–11)

GS75-7: 8 Island Life (1–6)

Systemet är på 1620 rader / kronor.

Av: Michael Carlsson

Publicerad:

LÄS VIDARE