”Bara skrek – det värsta jag har varit med om”

Paret chockades framför tv-sändningen • Vann nästan en miljon på V75: ”Frugan lämnade rummet”

Alessandro Gocciadoro fixade storvinst åt V75-spelaren från Värmland – genom vinsten med Vernissage genom i Årjängs Stora Sprinterlopp.
Alessandro Gocciadoro fixade storvinst åt V75-spelaren från Värmland – genom vinsten med Vernissage genom i Årjängs Stora Sprinterlopp.

Den medelålders mannen satsade 96 kronor på V75.

Det blev stor succé och 900 000 kronor in på kontot.

– Jag hann inte tänka och vet knappt vad som hände, säger vinnaren till Trav365.

Under lördagen avgjordes V75 från värmländska Årjängstravet.

Omgången innehöll en jackpott på närmare 54 miljoner och många drömde om att vinna de riktigt stora pengarna.

Trots att de allra största sensationerna uteblev så landade värdet för full pott på 842 410 kronor – en rad 63,87 system lyckades hitta.

Bland annat i ett värmländskt vardagsrum jublades det högt flera gånger under lördagseftermiddagen då ett medelålders par följde direktsändningen från Årjäng.

Nyss kommit hem från semester

I takt med att loppen kördes så ökade dramatiken i tv-soffan.

Efter att fem avdelningar var avverkade låg värdet på 98 019 kronor och chansen att nå alla rätt levde i allra högsta grad.

Anmärkningsvärt var att den lilla raden (dataslumpsystemet Harry Boy) hade spikat vinnaren i V75–5 – sjuprocentaren Fromheaven Idzarda.

– Vi hade precis kommit hem från en semester. Jag hade lämnat in en Harry Boy-kupong på nätet för 96 kronor. Vi brukar spela ofta och ibland gör jag raden själv och ibland får ”Harry” välja ut hästarna. Den här gången fanns inte tid så då blev det så här vilket var en fantastisk tur. Vi brukar ibland vara på plats på Årjängstravet just den här dagen men i år följde vi allt hemma i tv-soffan, säger mannen som vill förbli anonym.

”Stod och skrek – frun lämnade rummet”

Inför de två avslutande avdelningarna var spänningen olidlig. Paret insåg att de nu hade sitt livs chans att bli miljonärer.

Efter att storfavoriten Svecak Palema vunnit V75–6 låg värdet på 165 407 kronor.

På parets kupong fanns hästarna 2–10 för att lösa hela V75-gåtan och nu klarade inte frun i huset av att se längre.

– Jag stod upp och skrek fram hästen i sista loppet. Frun, hon hade redan lämnat rummet då det blev för nervöst för henne att se. Jag trodde ledaren Click Bait skulle hålla undan hela vägen där framme i ledningen men Vernissage Grif närmade sig och hann dit. Jag hann inte tänka så mycket men jag tror min fru förstod att vi vunnit för det var riktigt högljutt. Vi har aldrig vunnit i närheten av så här mycket pengar. Min fru trodde det skulle bli 200 000 kronor, jag trodde på en halv miljon, men det blev 875 000 kronor.

En raklång Alessandro Gocciadoro vann Årjängs Stora Sprinterlopp (V75–7) med stjärnan Vernisssage Grif.
En raklång Alessandro Gocciadoro vann Årjängs Stora Sprinterlopp (V75–7) med stjärnan Vernisssage Grif.

Slutet: ”Värsta jag varit med om”

Vad tänkte du innan loppet och framförallt på upploppet?

– Usch, det var det värsta jag varit med om i hela mitt liv, jag ville bara att loppet skulle köras så att det skulle vara över. Jag skrek och skrek och till slut insåg vi ju att vi vunnit. Vi chockades både jag och min fru och jag tror vi knappt har fattat det än.

Total vinst blev 875 629 kronor och pengarna kommer ytterst lägligt för familjen som redan har planerat vad de ska göra.

– Vi har pratat om att renovera köket vilket blir av nu och så kommer våra vuxna barn få en del av vinsten. Det här kommer helt klart att underlätta tillvaron för oss. Vi har även en trädgård där vi kommer lägga en del pengar.

Hur firade ni under lördagen?

– Vi hade ju nyss kommit hem från semester och var ju ganska slitna. Jag hade tagit en isvatten men direkt efter vi vunnit sa jag att jag måste byta ut till öl och så blev det.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!