Segermaskinen kan vinna igen

TRAV

En av landets verkliga segermaskiner.

Ändå relativt okänd för den breda publiken.

Ladies Man – en av de segerrikaste varmblodiga travhästarna i år - slår sig upp i toppen av vinnarligan om han tar hem onsdagens avslutande V64-avdelning.

Solvallatränaren Björn Röcklinger kan inte annat än vara helnöjd med den sexårige resen Ladies Man.

Egentligen har hästen gjort det bra hela tiden från debuten som fyraåring. Men 2010 blir resultatet något alldeles extra.

Nio av Ladies Mans 16 starter i år har slutat med seger. Blir det en ny triumf i V64-6 på Solvalla på onsdagen har han samlat lika många segrar som treåriga stoet Tamla Celeber.

Sveriges bästa treåring Tamla Celeber har tio segar på svensk mark 2010 med flera av triumferna tagna i årgångslopp.

Ladies Man har för sin del mest härjat i V64 på hemmabanan Solvalla. Några större framgångar i V75 har det inte blivit. 433 000 kronor intjänat under året är med tanke på det ett strålande facit.

Ny seger på lut

Ytterligare 100 000 kronor och årets tionde seger ligger på lut i V64-6.

Dan Röcklinger jobbar i stallet hos brodern Björn och har mycket att göra med segermaskinen.

– Hästen är stark och rejäl så det finns ingen anledning att inte tro på honom igen. Men läget är inte optimalt. Innerspår är inte bra för den här hästen. Han brukar kunna bli ivrig och vilja svara ut hästarna utifrån i starten och det är lite galopprisk därifrån. Travar han i väg blir det ingen ledning - men Jorma Kontio brukar ju sällan sitta fast.

Ladies Man har väl blivit lite bortglömd i spalterna i år?

– Så är det nog. Han har inte fått riktigt den uppmärksamhet han förtjänar. I stallet hos oss är han dock en stjärna och ser också ut som en stjärna. Han är stor och snygg. Samtidigt en väldigt lugn hingst. I vinter kan det eventuellt bli tal om några starter i Frankrike, säger Dan Röcklinger.

Fotnot: Även Robert Berghs Putte Topline kan hinna samla tio segrar på svensk mark i år. Putte Topline startar i V75:ans andra avdelning annandag jul på Solvalla.

Mikael Wikner/Kanal75