VM-vinnaren slutar tävla – efter skada

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Den norske VM-vinnaren Papagayo E. har tävlat färdigt
TRAV

VM-vinnaren Papagayo E. slutar.

En skada sätter stopp för honom.

– Om vi fortsätter kommer gaffelbandet att ryka, säger tränarsambon Ragnhild Diesen för Trav Og Galopp-Nytt.

I oktober 2015 vann den norske stjärnhästen Papagayo E. VM-loppet på Yonkers i USA tillsammans med svenske toppkusken Ulf Ohlsson, och totalt har den åttaårige travhästen sprungit in drygt 8,3 miljoner kronor. Förutom VM-segern så vann Papagayo E. bland annat Norskt Travkriterium som treåring.

Sedan en tid tillbaka har Papagayo E. varit på Grosbois i Frankrike och tränats för en comeback efter sin gaffelbandsskada, men någon comeback kommer det inte att bli.

Den tidigare skadan har gjort sig påmind igen, och nu har Papagayo E. tävlat färdigt. Det skriver Trav Og Galopp-Nytt.

”Kommer inte tåla träning”

Papagayo E. genomgick en ultraljudsundersökning i Frankrike under måndagen, och då bestämde sig kretsen kring hästen att det är färdigtävlat, och att stjärnhästen nu går till avel.

– Han har fått känning av sin gamla skada igen och kommer inte att tåla träningen framöver. Om vi fortsätter kommer gaffelbandet att ryka och vi vill sluta nu innan hästen riskerar att bli halt, säger tränarsambon Ragnhild Diesen för den norska tidningen.

Papagayo E. gjorde sitt senaste framträdande i Ulf Thoresen Grand International i juli 2016, och slutade då femma. Han tränades av Jan Kristian Waaler.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav