Hemmastjärnan vann – efter sylvass spurt

avCarl Wangle

On Track Piraten en vinnare igen

Foto: ATG Live

Comeback efter VM-loppet i USA.

Då vann On Track Piraten gulddivisionen på V75.

Efter en långspurt av högsta kvalité vann världsstjärnan knappt men säkert.

– Det är en helt fantastiskt häst, han har aldrig gjort mig besviken, säger Johnny Takter.

På Rommetravet gjorde världsstjärnan On Track Piraten comeback efter en tids vila.

Senaste loppet var i USA då VM-titeln avgjordes.

Ingen lycka den gången för Hans R Strömbergs storstjärna – men i comebacken i Sverige tog han snabb revansch – och spurtade sylvasst i ett märkligt lopp.

Det började tveksamt för den stora favoriten och On Track Piraten hamnade näst sist i fältet samtidigt som ledande Art On Line skentravade i ledningen och ledde med 100 meter före On Track Piraten.

Rykande spurt gav seger

Men 800 meter från mål kom attacken från Johnny Takter – och det blev en sylvass attack.

Meter för meter togs in och On Track Piraten närmade sig rejält genom slutsvängen.

In över mål hade han enkelt slagit klorna i ledaren och lyckades också på ren vilja hålla ifrån sig Highspeed Call som kom med en snabb och hastig attack kort före mål.

– Det var inte konstigt att det tog emot för Art On Line. Han skentravade där framme, säger Anders Malmrot, expert i TV12.

Segerkusken Johnny Takter var minst sagt nöjd med insatsen.

– Jag kom inte ner någonstans, det är risken med bakspår. Men jag litar på hästen alltså, han ger verkligen allt. Jag säger det, jag har aldrig blivit besviken på hästen. Den här hästen ligger mig väldigt nära, topp fem av medeldistanshästar, det är underbart, säger Johnny Takter.

Startar i finalen

Nästa uppgift för On Track Piraten blir nu finalerna om tre veckor. Det meddelar tränaren Hans R Strömberg i vinnarcirkeln.

– Det är helt fantastiskt, han har varit runt hela världen och blir aldrig påverkad av det. Han är allmänt välmående. Nu är tanken att vi startar i finalerna, sedan får vi se, säger Hans R Strömberg.