Så kan du äga häst – med ’Sedinarna’

TRAV

De äger redan stjärntravarna Nahar, Ed You och flera därtill.

Nu satsar familjen Sedin vidare – och går med i Rikstravet.

De har köpt in sig i två andelshästar tränade av Susanne Osterling och Rikard Skoglund – i stall Mittnorrland.

NHL-stjärnorna Daniel och Henrik Sedin är några av Sveriges mest kända hästägare. Det blev inte bättre då deras stjärna Nahar vann Elitloppet på Solvalla och nyheten kablades ut världen över.

Familjen Sedin äger totalt nio hästar för dagen, två stycken nyblivna tvååringar som står på Robert Berghs filial i Florida, tre stycken hos Bergh i Sverige, varav Elitloppsvinnaren från 2013 Nahar samt Ed You är två av dem. Dessutom har familjen fyra hästar hos Björn Karlsson.

Nu utökar de sitt hästägande och satsar på ’hemmalaget’ i Rikstravet. De har nämligen köpt in sig på två andelshästar hos Susanne Osterling och Rikard Skoglund.

Dessa två tränare representerar Mittnorrland i årets upplaga av Rikstravet.

”Gillar kallblod”

– Björn gillar kallblod mest och vi kände att vi ville hjälpa en ung kille framåt, så vi köpte ett kallblod och satte i träning hos honom och nu har vi fyra där totalt. Tangen Haap har gått väldigt bra, men drog tyvärr på sig en gaffelbandsskada och fick en hel säsong förstörd. Nu är han startklar igen och ska gå ut den 12 mars på Umåker om allt ser fortsatt bra ut, säger Tommy Sedin till Svensk Travsport.

Tävlingen börjar 1 april

Nu kan du ta chansen att äga häst tillsammans med hockeystjärnorna med familj. Sedan starten har närmare 50 000 personer blivit hästägare genom Rikstravet, den populära tävlingen som bjudit på många glädjeämnen för både nya och gamla hästägare. Rikstravet riktar sig till personer i alla åldrar och det krävs ingen tidigare erfarenhet av varken hästar eller trav för att vara med i tävlingen. För 500 kronor blir du delägare i ett stall som äger två travhästar som är mellan 3 och 5 år gamla och tränas av två olika tränare inom stallets region.

Rikstravets tävlingssäsong startar 1 april och håller på till 31 oktober 2015 och ditt stall tävlar då mot åtta andra Rikstravetstall som är utspridda över landet. De 10 bästa loppen, sett till intjänade pengar, som stallets hästar gjort är de som räknas i tabellen. 

Läs mer om Rikstravet på rikstravet.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav