Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Åby.

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Tipsettan står bra inne i loppet men fler streck krävs.

Tipsettan

Kimono Pearl har nu årsdebuten avklarad och då avslutade hon väldigt piggt över upploppet. Med det loppet i kroppen är hon nog redo för större uppgifter. Hon kan öppna helt okej och vi blir inte förvånade om hon hittar till ledningen efter en bit. Men ledningen är inte så nödvändig över lång distans om nu loppscenariot skulle bli annorlunda.

Motbuden

Roxy Hill har kapacitet för att vinna, men är ojämn. Dernier Viking brukar kunna hålla hög fart hur länge som helst och henne vill vi ha med på lappen.

Skrällbudet

Lina Liv är en långväga gäst som gick bra senast på V75 i ett lopp som Bostonz Credit vann. Hon lär få ett fint lopp och har fördel av om det skulle bli utdragen spetskörning. Hon blir säkert inte så hårt streckad, men vi ska absolut ha med henne på lappen!

Spetsbuden

Hästarna 1–6 kan alla öppna bra. Hanna Banker eller Miss My Money tar nog ledningen till en början men släpper nog till den av Roxy Hill eller Kimono Pearl som är tidigast framme.

! Statistik­vinnaren

Kimono Pearl.

V86-2

Loppet

Ett av fyra långlopp på V86. En handfull streck krävs.

Tipsettan

Duffman har höjt sig ett snäpp under vintern och trivs verkligen med livet för dagen. Senast fick han gå i dödens och det är klart, blir han tvungen till det nu också så blir det svårt att vinna. Men med lite större positionsflax har han en vettig uppgift här.

Motbuden

Screen Height hade en väldigt fin säsong förra året och tjänade nästan 600 000 kronor. Nu har han fått en kortare paus efter senaste starten och tidigare har han gått bra direkt efter vila. Ett inte helt omöjligt loppscenario är att Screen Height tidigt hittar till ledningen och då ökar naturligtvis chanserna för från spets är han obesegrad. Men på sex försök över lång distans har Screen Height aldrig vunnit och det är klart siffror som oroar något. Super Photogenic har galopperat i 58 procent av sina starter. Att han trots det tjänade 400 000 kronor förra året vittnar om att det är en väldigt kapabel häst. Står han på benen är han med i segerstriden. Prince Orlando har fördel av den långa distansen och med Björn Goop i vagnen är det helt klart en häst att bevaka.

Skrällbudet

Mercury Broline känns som en ständig skräll nu för tiden. Får han rätt resa där han kan följa med i ryggar in i det sista kan han avgöra.

Spetsbuden

J.L.’s Buv är snabb ut och frontar för att snabbt släppa till första bästa. Blir det månne Screen Height?

! Statistik­vinnaren

Screen Height.

V86-3

Loppet

Vi har en tipsidé som blir farlig via open stretch.

Tipsettan

Go Johnny Gogogo vann senast efter vass open stretch-spurt och det känns lite upplagt för en repris nu. Han är nog inte tillräckligt snabb för att försvara ledningen, men kanske  är det också ett dröm­scenario att försöka hålla ryggen på den troliga ledaren Finish Brandon och sedan spurta ner denna via just open stretch. Är man djärv kan man faktiskt spika men vi har råd till några fler streck.

Motbuden

Raggamuffin fick segerraden bruten senast men gjorde det ändå väldigt bra från dödspositionen. Läget är chansartat på nytt, men med lite mer flyt än senast ska han räknas. Finish Brandon biter ifrån sig bra i spets, och det är väl där han lär hamna?

Skrällbudet

Magic Your Way vann bekvämt senast och har inlett året mycket lovande.

Spetsbudet

Finish Brandon öppnar bra och gillar ledningen.

! Statistik­vinnaren

Raggamuffin.

V86-4

Loppet

Smålurigt långlopp.

Tipsettan

Raffinos gör debut över lång distans. Med Örjan Kihlström i vagnen är möjligheterna till en fin resa optimal och hon har en segerstatistik på hela 40 procent. Dock var hon faktiskt något blek senast och vi väljer att strecka ett gäng hästar i detta lopp.

Motbuden

Classification fick göra lite för mycket grovgöra själv senast och mattades till slut. Annars har hon gått bra i vinter och räknas tidigt. Skulle What’s Your Limit hitta till ledningen utan att det kostar allt för mycket kraft så är det en position hon trivs i.

Skrällbudet

Occasione Font flög fram över upploppet senast och blir farlig om hon får sitt lopp och en chans att spela ut speeden i rätt tillfälle.

Spetsbuden

Bland framspårshästarna saknas det en riktig startkanon, men både Take Tanic och Whats Your Limit kan öppna skapligt och spetsstriden står nog mellan dessa två.

! Statistik­vinnaren

Raffinos.

V86-5:

Loppet

Här finner vi omgångens säkraste spik.

Tipsettan

Mr Hot Shot såg ut att ha alla krafter sparade senast över mål senast

trots att segermarginal­erna var väl tilltagna. Lång distans har han provat på tre gånger förut och det har resulterat i två vinster. Spänningsmomentet här blir väl att se vilken

position han hittar från start. Han är inte direkt långsam ut men har hittills inte lyckats ta ledningen från öppet spår. Kommer han inte till spets direkt släpps han nog dock välvilligt dit ganska snart. 

Motbudet

Capone fick en perfekt lucka senast efter väldigt vilsamt lopp, men han behöver inte skämmas för den insatsen för han vann mycket enkelt och med krafter kvar.

Skrällbudet

Rigel L.B. satt fast med krafter kvar senast.

Spetsbuden

Mr Hot Shot gör ett försök att komma till spets. Utifrån utmanar i första hand Rigel L.B.

! Statistik­vinnaren

Mr Hot Shot.

V86-6

Loppet

Vi pratar oss varma för en riktig tuffing och väljer att spika efter senaste insatsen.

Tipsettan

Talk the Talk har startat hela vintern utan att glänsa nämnvärt, men senast var hon plötsligt heroisk när hon vann mot ett bra gäng från dödens. En tillfällig

avvikelse från normen? Nej då, Talk the Talk är en järnlady när hon är i slag och just nu verkar hela stall Melander på gång. Det är precis så här det brukar vara med stallets hästar. Hästarna nöter på och när man sedan länge slutat räkna med dem i tipsen, har de fått tillräckligt många varv runt Solvallaovalen i tävlingstempo för att plötsligt vara i form. Insatsen Talk the Talk gjorde senast vittnade om att just detta infallit för henne och här kan det förvisso bli dödens, men hästen är bra nog att vinna ändå.

Motbuden

Amerikanskan Curtsy Hanover hade ett fint år i fjol, hennes första tävlingsår på svensk mark. Nu har hon dock pausat länge och borde sakna tempo i kroppen. Twigs Voici är lite ojämn i prestationerna. Hon är väldigt kvick ut och därför extra missgynnad av bakspåret, men skulle hon hitta en fin position så biter hennes spurt bra.

Skrällbudet

Det som står skrivet om tipsettan längre upp, gäller också i stort sett för Rose Hill Dream.

Spetsbuden

Xena Brick behåller ledningen om kusken vill. Släpper sedan till Talk the Talk om frågan ställs?

! Statistik­vinnaren

Curtsy Hanover.

V86-7

Loppet

Snabb ut, tveksam till slut. Håller han undan ändå?

Tipsettan

Send in the Clowns är snabb ut men lider av tveksam stridsmoral. Den kombinationen är inte alltid den enklaste att hantera varken för häst (så klart) eller oss spelare som ska för-

söka analysera loppet. Hästen sticker till spets om han vill, men önskar han att gå i den

positionen? Send in the Clowns har gått i ryggar på sistone och senaste prestationen var riktigt bra och då var det lång distans. Nu när det är kort distans borde Rickard Svanstedt sända till spets och även om han väljer att släppa så finns det ju open stretch. Fast är det inte läge att prova i spets ändå?

Motbuden

L’Heritier är stark och kan kanske få överta ledningen om han satsas framåt tidigt. Även från dödens kan hans styrka räcka. Roto har lopp i kroppen nu.

Skrällbudet

Dollar Access visade form senast och får bra resa.

Spetsbudet

Send in the Clowns, om kusken så vill.

! Statistik­vinnaren

Remember My Name.

V86-8

Loppet

Många hästar med formen i stigande.

Tipsettan

Önas Jocke kommer nog få ett fint år som fyraåring och varför inte förlänga segerraden redan i detta lopp? Han kan öppna bra, utan att för den delen blanda sig i spetsstriden här, och hittar från sitt utgångsläge ett bra slagläge. Hans speedresurser har vi fått se prov på tidigare och Önas Jocke är vår tips­etta i ett öppet lopp.

Motbuden

Amor Winner har redan vunnit på V75 i år och galopperade snöpligt (när Erik Adielsson korrigerade?) i finalen senast. Han står pall även för tuffare upplägg. Anthologie var riktigt bra i årsdebuten och på sättet hon kördes då kändes det som stallet gett offensiv

order och att man tror en del på hästen.

Skrällbudet

L’Amour såg fin ut senast med mycket krafter kvar.

Spetsbuden

L’Amour kan behålla ledningen om kusken vill, annars testar Love Lini och Aibohphobia utifrån.

! Statistik­vinnaren

Love Lini.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel