Trav

Berghs nya succé: Årets tränare igen

Av: 

Carl Wangle

Foto: Kanal 75

TRAV

I fjol passerade han 30 miljoner inkört och slog alla tidigare rekord med 280 segrar.

Robert Bergh har all anledning att fira titeln som "Årets tränare 2014".

För andra året i rad tog han hem det ärofyllda priset.

– Det är jättesstort, säger han.

Galafesten på Stockholm Waterfront samlade landets främsta aktiva och kvällen bjöd på både champagne och härliga segerscener.

Robert Bergh var en av de som var mest i fokus då stjärnan tog hem priset som Årets tränare för andra året i rad.

Med 52 procent av rösterna vann "Bergarn" igen.

– Jag har haft ett toppår, min personal gör det här möjligt för mig. Det finns ingen annan utväg. Hugo Åbergs hade jag aldrig vunnit innan, det var stort, säger han och fortsätter.

– Jag vill tacka min mamma för att fått chansen att bli så här stor tränare, jag hade ingen bakgrund inom travet innan och utan henne skulle det aldrig varit möjligt, så tack, säger han.

Göteborg nästa för Bergh

Robert Bergh kommer under året ta steget från Bergsåker till Åby då tränaren valt att anta nya utmaningar.

– Jag hoppas jag ska trivas bra, det är viktigt att verksamheten ska växa. Jag vill utöka stallet hela tiden och får chansen till 150 hästar. Man vill vara med överallt, både på V75 och de stora loppen utomlands.

"En otrolig utveckling"

En av de främsta bidragande orsakerna till succén var att bröderna Sedins nya stjärnhäst, Ed You, slog sig fram och vann flera storlopp under året. Hästen, som tidigare varit en "medelmåtta" tog under fjolåret stora steg.

– Ed You hade en helt otrolig utveckling i fjol och det kunde man inte drömma om när vi köpte hästen. Jag trodde, och vi köpte honom som en häst som skulle vara spännande att ha i silverdivisionen. Men sen sprang han in över fyra miljoner kronor och växte in i det yppersta världseliten, säger han.

Vad betyder titeln för dig?

– Det är jätteskoj, såklart. Den här titeln är den som betyder mest för mig. Att få bli årets tränare är riktigt stort, säger Robert Bergh.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!