Världsstjärnan flyttas till Reijo

TRAV

Anländer till Reijo Liljendahl nästa vecka

Foto: Brad de Veluwe.

Finske stjärnhästen Brad de Veluwe flyttas till Reijo Liljendahl.

Trav365 kan avslöja att supertalangen anländer till Sverige nästa vecka.

– Det är en häst utöver det vanliga, säger tränaren till Trav365.

Foto: Reijo Liljendahl.

Brad de Veluwe, som tränats av finske topptränaren Tuomas Korvenoja hela karriären, visade tidigt att det var något extra och han har charmat travpubliken i hela Europa.

Topphästen har vunnit flertalet storlopp och många minns nog när han vann Sprintermästaren 2012 på supertiden 1.09,7, efter ett heroiskt lopp i ledningen.

Efter det har hästen fortsatt att leverera och tagit klivet in i den yppersta världseliten och tog sig bland annat till final i Elitloppet under fjolåret.

”Häst utöver det vanliga”

I år var tanken att den finske snackhästen skulle erövra trav-Europa, men en allvarlig skada, efter starten i Olympiatravet, har stoppat honom från att starta i storloppen under sommaren.

Nu kan Trav365 avslöja att hästen flyttas till Sverige och får Reijo Liljendahl som ny tränare.

– Hästen har varit borta en tid för en skada i ett bakben, men har nu friskförklarats. Hästen anländer till Julmyra (där Reijo Liljendahl har sin träningsanläggning) nästa vecka och det är med spänning jag ser fram emot att träna en sådan världsstjärna, säger Reijo.

– Bara hoppas att han får hålla sig frisk och fräsch nu, då kan vi nog få roligt ihop framöver. Det är en häst utöver det vanliga helt klart, fortsätter tränaren.

Sexårige Brad de Veluwe har startat 38 gånger, vunnit 23 lopp och tjänat drygt tio miljoner kronor hittills i karriären.