”Då måste han väl vara sjuk för att förlora”

Göran Antonsen om heta duellen på V75

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Göran Antonsen

V75 på Bergsåker på lördag.

Höjdpunkten för många: duellen i Gulddivisionen mellan Zenit Brick och Lionel N.O.

– Kommer vi till ledningen måste han nog vara sjuk för att förlora, säger Göran Antonsen om Lionel N.O.

Travbanan Bergsåker dukar upp för V75-fest på lördag.

De allra flesta, många i varje fall, vänder blickarna mot och ser mest fram emot V75-3, tillika Gulddivisionen.

Där ställs nämligen Timo Nurmos Zenit Brick, med Örjan Kihlström i vagnen, mot Daniel Redéns Lionel N.O., med Göran Antonsen i vagnen, mot varandra. Och ska man tro förhandssnacket och spelprocenten så blir det en duell dessa två emellan. Endast Robert Bergh-tränade och Mats Sundin-ägde Nimbus C.D. är spelad ”där bakom”.

Zenit Brick har tidigare visat att han trivs ypperligt med att tävla under vinterhalvåret och kommer med tre segrar på de fem senaste starterna i ryggen, och Lionel N.O. vann senast under V75-dagen på Mantorp två dagar före jul.

Göran Antonsen, kusk och ägare till Lionel N.O., är optimistisk inför den heta Gulddivisions-duellen.

”På väg mot toppformen”

Lionel N.O. var i mitten på oktober med i VM-loppet i USA där han efter en strong insats slutade tvåa, och drygt en månad efter VM-starten förlorade han som favorit i Norge.

– Vi var faktiskt lite besvikna på honom vid andraplatsen i Bjerke i mitten på november, även om Tip Jar som vann det loppet var väldigt bra, därför var det lite frågetecken kring honom inför Mantorpstarten senast. Vi hade lite funderingar kring om han fortfarande var sliten efter resan till och från VM-loppet i USA, berättar Göran Antonsen.

Lionel N.O. visade dock inga som helst tecken på att vara sliten i Mantorp, då han vann väldigt enkelt och bekvämt.

– Han var väldigt, väldigt fin, och det var mycket positivt. Han var spänstig och fin och nästan lika fin med fyra skor, som utan fyra skor. Jag tror han kommer vara minst lika bra den här gången, och han är på väg mot toppformen.

”Då måste han väl vara sjuk”

Hur ser du på loppet?

– Det är väl ungefär samma konkurrens som senast, men det är samtidigt ingen straffspark utan målvakt, utan vi möter några bra konkurrenter och då kanske framför allt Zenit Brick, som dessutom dragit ett bättre utgångsläge. Jag har dock hopp om att vi ska kunna ta oss förbi Zenit Brick in mot första sväng, då bör det vara bra chans på tidig ledning.

Hur bedömer du segermöjligheterna?

– Oavsett löpningsförlopp så ska han ses med segerchans, men skulle vi tidigt komma till ledningen så måste han väl vara sjuk om han ska förlora, med tanke på hur fin han kändes senast samt de positiva träningsrapporterna som är kring honom, säger Göran Antonsen och avslutar:
– Det här blir eventuellt sista starten för Lionel N.O. innan ett eventuellt Prix d´Amérique och ska han ut i världens tuffaste lopp så ska han oavsett löpningsförlopp kämpa om segern i det här loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav