”Jag kan inte säga att jag saknar det”

Johan Edlund om: bröllopet med TV4-kollegan, comebacken under SprinterMästaren, eventuell återkomst

TV4-profilerna Johan Edlund och Sofia Geite har ingått äktenskap.

I slutet av juli gifte de sig i S:t Laurentii kyrka Söderköping.

– Jag skulle vilja göra det igen, säger Johan Edlund.

1998 började Johan Edlund att referera travlopp i tv, och han höll på i 13 år, fram till 2011. Sedan dess har han gjort ett par gästspel, senast under SprinterMästaren i Halmstad i somras när han tillsammans med den tidigare kollegan Jan-Olof Molin refererade travloppen från vinnarcirkeln på Halmstadtravet.

Via sitt jobb så träffade Johan Edlund TV4-kollegan Sofia Geite, och nu har de ingått äktenskap. Lördagen 28 juli sa de ja till varandra, i S:t Laurentii kyrka Söderköping.

Johan Edlund, som förutom trav även kommenterat, och kommenterar, hockey och friidrott, och Sofia Geite som är journalist på kanalen, hade flera av sina kollegor på plats och det var ett kändistätt bröllop. Travsporten representerades av bland annat proffstränaren Jörgen Westholm, och TV4-profilen och travreferenten Patric Skoglund.

”Skulle vilja göra det igen”

TV4-profilerna har varit ett par i flera år och har två gemensamma barn, döttrarna Elsa och Ester. Edlund har sedan tidigare sonen Jack, tillsammans med Jessica Almenäs.

– Bröllopsdagen var fantastisk på alla sätt. Jag fick gifta mig med kvinnan i mitt liv, Sofia Geite. Massor av våra vänner var på plats för att fira dagen, kvällen och natten med oss. Förutom när mina tre barn fötts, så var det här den lyckligaste dagen i livet. Det är nästan så jag skulle vilja göra det igen, säger Johan Edlund.

Westholm och Patric Skoglund var bland annat två av gästerna?

– Westholm har jag varit god vän med i många år, och Patric ”Kösse” Skoglund höll ett bejublat och mycket uppskattat tal.

”Kan inte säga att jag saknar det”

Du gjorde comeback som travreferent i somras under SprinterMästaren i Halmstad, hur var det?

– Det var väldigt roligt att referera trav igen, det var ju tre år sedan senast så suget att testa på det igen fanns. Jag gillar upplägget som jag och Jan-Olof Molin har under den kvällen, då vi står i vinnarcirkeln, i stort sett bland publiken, och att vi är två som kör. ”Molle” är ett superproffs som det är väldigt lätt att jobba med.

Saknar du att referera travlopp mer frekvent?

– Nej, jag kan inte säga att jag saknar det. Jag tycker det är roligt att göra det en gång per år. Jag fick full dos av det under de 13 år som jag reffade trav i tv. Jag är mycket nöjd med det upplägg som jag har i dag på TV4 Sporten med friidrott och ishockey som mina jobbsporter, säger Johan Edlund.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!