”Lurig omgång med norsk flygmaskin...”

Carlsson: Han är rykande startsnabb – allt talar för spets och slut

Foto: Maria Holmén, TR Bild
Odd Herakles är kvällens bästa spik enligt experten Michael Carlsson: ”Torskar inte”
TRAV

V75 på Bjerke i kväll.

Vi har en norsk flygmaskin som leder runt om.

Odd Herakles torskar inte.

V75 Summer Heat tuffar vidare den här veckan och i kväll är det Bjerke travbana utan-för Oslo som är värd för V75. 

Det är inte många hästar som är bekanta för svenska spelare kanske men en av dem är Odd Herakles. Det vesselsnabba kallblodet har varit på svensk mark vid -flera tillfällen, bland annat i Elitkampen och -senast på Åby. Då mötte han övermakten
i en barfotadansande Månprinsen A.M. och att han inte kunde stå emot denne till slut är sannerligen inget att säga om.

Inför det loppet hade Odd Herakles fyra raka segrar och näst senast vann han Norskt Mästerskap och var riktigt bra.

Kallblodet är rykande startsnabb och -senast svarade han till och med ut en start-katapult som Lome Brage från början.
I kväll har han de värsta konkurrenterna på utsidan och det avgör loppet. Allt talar för spets och slut och en given spik i en annars lurig V75-omgång.

V75 inleds med ett trevligt lopp med flera riktigt formstarka hästar som har vunnit många lopp på slutet. Såväl favoritduon Laser Tile och Spicy Challenger har sett kanon-fina ut och vunnit med krafter kvar.

Frode Hamres bästa chans är Rapide -Frecel som var ruskigt bra vid segern senast. Trots tredjespår och dödens bara svarade han allt till slut. Han öppnar bra och skulle hästen lyckas försvara innerspåret får de övriga vara riktigt bra om de ska rå på honom.

Garderar segermaskinen

 Vetle Petter är en segermaskin som vann tio lopp på 20 starter i fjol och som i år ståtar med fyra raka segrar. ­Kall­blodet har en lite säregen stil och ­galopperade plötsligt i ledningen 700 meter kvar senast men ­ställde sig snabbt och grejade ändå ­segern. Han har så klart bra chans att runda samtliga om han sköter sig och har slagit de här hästarna ­tidigare och mötte flera av dem i senaste starten.

Men han blir stor favorit och jag garderar och det främst med Mjölner Zorro som står intressant till på start. Han var duktig vid segern från dödens senast och kommer att leda länge.

Glöm heller inte Valle Mattis som näst senast satt fast med krafter kvar i rygg på ledaren i V75 i Rättvik. Han är värd en skrällvarning.

 Royal Baby är favorit i V75-3 och efter ett par segrar blev det en omöjlig uppgift senast men hon avslutade bra från ett dåligt läge.

Här låter Frode Hamre angelägen om sin Going Transs R. som är distans­gynnad och som återkommer efter ett uppehåll men tränar riktigt starkt.

 Frode Hamre har även ett intressant nyförvärv från Holland i den fjärde avdelningen i Humble Hill som är given på kupongen.

Faust Boko har varit riktigt bra vid segrarna men har sämsta läget här. 

Ett drömläge har ­där­emot favoriten ­Ambitious Voyager som kommer från ­seger och är snabb ut. Kan leda runt om.

 Det blir ett lås i V75-6 med två riktigt formstarka ston. Always So Easy står verkligen på tur för en seger efter två vassa prestationer som resulterat i två andraplatser. Näst senast blev hon tvåa efter den holländska ­segermaskinen Gina Schermer och senast höll hon tappert efter att ha fått tuff press.

Det som är jätteintressant den här ­gången är att det blir bar­fota runt om och jänkarvagn för första gången vilket kan ge en jäkla effekt förstås.

Jag måste dock dubbla med In Håleryd som har haft toppform en längre tid och som vinner när som helst. Senast satt hon fast med krafter kvar bakom Always So ­Easy och nu kan det vara dags.

Goda träningsrapporter

 B.B.S.Sugarlight är inte som i forn­stora dagar men i V75-7 har han en bra uppgift för att ta sin första årsseger. Senast starten är bara att glömma och han är uppfräschad efter­åt och träningsrapporterna är goda. Han är snabb ut och är van vid att möta världs­eliten. Bra chans att leda runt om över den korta distansen.

Men Donatomite är given även han och skulle han snuva B.B.S.Sugarlight på ledningen blir han mycket svårslagen.

Näst senast var han ute mot självaste ­Propulsion och att han inte räckte till mot honom i Årjängs Stora Sprinterlopp är inte mycket att orda om. Senast blev han tidigt trött men fick då en opassande löpning utvändigt om ledaren över full distans. 

Den korta häcken passar betydligt bättre.

PÅ TV: V75 Från Bjerke, TV12, 19.00

avMichael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

V75-tips

Spel