Här utklassar han Stig H:s jättefavorit

Foto: ATG-PLAY
TRAV

Det var upplagt för en duell på V75.

Men det blev ingen duell.

Åke Svanstedt och Indigo Broline var överlägsna – och lekte med Erik Adielssons Staro Dixieland.

– Han vann med krafter kvar, sa Svanstedt efter segern.

Erik Adielsson och Stig H Johansson-tränade Staro Dixieland var stora favoriter i den inledande avdelningen på V75 under lördagen. Men ekipaget skulle visa sig vara helt chanslösa mot Åke Svanstedts jättelöfte Indigo Broline som lekte med konkurrenterna.

Svanstedt kom perfekt igenom från start och satt efter några hundra meter utvändigt om ledaren. Normalt sett är ”dödens” en jobbig position för en häst men Indigo Broline ångade bara ifrån sina motståndare och gav inte Staro Dixieland en chans. Erik Adielsson satt i rygg på Svanstedt hela vägen, men var ändå chanslös att utmana över upploppet. Svanstedt kunde finåka den sista biten och vann på topptiden 1.13,0 över 1 640 meter med bilstart. Segern var värd 110 000 kronor.

– Vi kom väldigt bra igenom från bakspåret och att jag fick dödens var bara en fördel, där styr man loppet med en bra häst. Jag hade en bra häst och vann med krafter kvar. Det är en vanlig häst men han har en stor motor, annars är det som en vanlig häst att köra, sa Åke Svanstedt efter segern.

”Kapacitet utöver det vanliga”

Lennart Forsgren, expert i ATG-live, var mycket imponerad över hästens insats.

– Får han vara frisk kommer han ta klivet upp till de riktigt bra hästarna, helt klart. Han rör sig fint och är lugn och fin, han har det där som de bra hästarna har. Han har kapacitet utöver det vanliga, inget snack om saken, sa Forsgren.