Tränaren: Väldigt plus att Örjan kör

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-12

Amatörtränaren om sin V64-häst – körs för första gången av en proffskusk

Örjan Kihlström får köra Nusa Dua för första gången och tränaren Håkan Persson tror på bra chans.

Nusa Dua har aldrig körts av en proffskusk tidigare.

Vid kvällens jackpott på V64 sitter Örjan Kihlström upp i sulkyn för första gången och tränaren Håkan Persson låter uppåt.

– Jag kör inte hästen och det kan vara ett plus, det är väldigt plus, säger tränaren.

I vanliga fall brukar det vara amatörtränaren själv som kör sin häst Nusa Dua. Men vid kvällens V64-jackpott på Solvalla väljer tränaren för första gången att sätta upp en proffskusk på hästen, Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn.

Väldigt plus

Enligt Hagmyrentränaren är det en fördel att Kihlström kör.

– Jag kör inte hästen och det kan vara ett plus, det är väldigt plus. Örjan är nog mycket duktigare än mig. Jag väljer att sätta upp en proffskusk eftersom det är ett större lopp den här gången. Jag tänkte att det är kul att prova någon annan en gång, berättar han.

Tränat ett tag

Vid den senaste starten på Solvalla i början av december slutade hästen tvåa och efter det har hästen fått en liten paus från tävlandet.

– Det har inte varit något fel på hästen, men vid förra starten var det bara sex dagar mellan loppen. Jag tyckte att det var lite för tätt så därför fick han träna några veckor i stället.

Hur är det med hästen?

– Det verkar bra med hästen. Allt verkar normalt. Jag tror att det blir svårt att slå Callela Dowjones, men han kanske kan vara två eller trea.

Hur ska man tänka som spelare?

– Alldeles chanslös tror jag inte att han är, det beror väl lite på vad han får för lopp. Men Örjan får bestämma själv hur han vill köra. Han får köra precis som han vill.