– Alvena Pele lär blåsa förbi Iceland

TRAV

Superjackpott på V75 i Gävle i dag.

Minst 70 miljoner kronor kommer att finnas  i sjurättspotten.

Här hjälper nio experter dig på vägen mot miljonerna.

✓ Anders Ström

Unibet-grundare

Hallsta Lotus (V75-2) brukar vara megafavorit när han startar men den här gången verkar spelarna ha spridit ut lite streck på fler hästar i snabbloppet för ”isbjörnarna”. Det betyder att Hallsta Lotus den här gången ger cirka dubbla pengarna. Därmed är han den bästa jackpotspiken, eftersom segerchansen enligt mitt tycke är högre än 50 procent.

Pitch Command (V75-7) är en dryg tiooddsare i insatsfördelningen på V75 och en spelvärd idé i ett öppet lopp. Den här hästen är tränad på traditionellt Tarzan-vis vilket betyder att den har minst en växel kvar i sin utvecklingskurva. Den ser ut att vara på väg att kopplas i nu, av prestationerna i de senaste starterna att döma. Jag är inne på att Pitch Command är starkast till slut och chansspikar!

Generellt sett tycker jag att de mest streckade i loppen ser ganska starka ut och jag har svårt att utnämna någon solklar favorit i fara. Därför tror jag inte att det blir så jättehög utdelning. Glöm inte att spela för endast V7. Det valet skall man definitivt utnyttja när det är jackpot, för att på så sätt fokusera sin insats på att vara med och tävla om extrapengarna.

✓ Johan Edlund

Trav-tv-profil

Alvena Pele (V75-3) sprudlar av form och ser ruggigt fin ut för dagen. Jag tror att han tar sig förbi Iceland direkt och sedan blir han inte lätt att fånga in över kort distans.

Mogas Sara (V75-5) är en rolig vinnare i ett öppet stolopp. Hon har sett fin ut efter sitt långa uppehåll och senast satt hon fast med rubbet sparat. Är snabb ut och kan mycket väl leda runt om.

Passa även Persos On Line (V75-1) som hade vunnit på V75 näst senast med lucka till slut. Är uppfräschad nu och står perfekt inne i klassen.

✓ Kristian Huselius

Ishockeystjärna

I en svår omgång är bästa spiken Agobra Peter Pan (V75-4). En jättefin häst som inte såg som bäst ut senast och då var han ändå trea bakom Velten Ovambo och Fritiof Piraten. Han står kvar i Klass II medan de andra har gått upp en klass. Ifrån ett dåligt läge är det bara för Peder att dra i högertömmen.

Lexus Lavec (V75-7) har varit bra hela sommaren och är ruggigt stark. Strålande efter galopp senast och han ser ut att bli bortglömd. Ett extra plus om han tävlar barfota igen.

Sedan ska formstarke Reven d’Amour (V75-3) tävla barfota för första gången i karriären. Sådant är alltid intressant och han har en bra startrygg i Alvena Pele.

✓ Åsa Elmroth

Trav-tv-profil

Hallsta Lotus får bli spik i V75-2 trots risigt läge. Men är man bästa kallblodet just nu så kirrar man sånt.

Jag hoppas även på lill-skrällen Delvann i V75-1. Han gick strålande som tvåa senast så formen sitter där.

Däremot är Nettles (V75-4) en favorit i fara. Bökigt läge med spår åtta över kort distans gör att det kan bli strul på vägen, även om kusken heter Örjan Kihlström.'

✓ Frank Andersson

Brottarlegendar

Bästa jackpottspiken är Alvena Pele (V75-3) som har grym form. Han blåser förbi Iceland på några steg och leder runt om.

Mitt stora drag är Helge Palema (V75-7). En häst som jag följt och han var mycket bra senast bakom Saston och har perfekt läge. Jag tror att Åke Svanstedt har valt fel häst i loppet.

Sedan vill jag även vurma för Herr Ratzeputz (V75-6) som ser kanonfin ut och måste streckas tidigt.

✓ Peter Henriksson

Trav-tv-profil

Bästa spiken stavas Hallsta Lotus (V75-2). Ju mer det surras om tänkbara motbud, desto säkrare blir jag. Jan-Olov Persson lovar absolut toppform och då finns det helt enkelt ingen som kan utmana.

Superspiken denna jackpotomgång blir Agobra Peter Pan (V75-4) som jag tycker gjorde det bra senast. Han står kvar i klassen och är bäst i gänget. Hinder som bakspår på kort distans övervinner Peter och Peder.

Miljondraget för mig är en före detta Oaksfinalist i Naughty But Nice (V75-5). Bra senast och kraftig uppåtform. Trivs bäst på hösten. Ett ess i en annars öppen lek.

✓ Ralf Vadsmo

Travexpert

Jag tar ställning i gulddivisionen och spikar Alvena Pele (V75-3). Jag tror att han tar sig förbi Iceland i starten och då blir han inte lätt att komma åt. Iceland galopperade senast och jag tror därmed inte att Stefan Melander vågar ladda för fullt i början.

Glöm inte bort skrällen Schwerin Boko (V75-6). Han har suttit fastlåst två gånger i rad och är vass till slut om han får smyga med. Pass upp!

✓ Per Skoglund

Trav-tv-profil

Jag spikar Ågårds Ludde (V75-6) som jag tror kommer till ledningen efter en bit. Sedan är loppet över. Jag har fortfarande det han gjorde i Sommartravets final på näthinnan. Han brukar också gå bra efter vila.

Brave Run (V75-1) är en riktig smällkaramell. Tränaren var superuppåt på sin häst inför senaste starten men då blev allt fel och han fick aldrig chansen. Den här gången blir det skrik på andra hästar i loppet men jag kommer att strecka honom. Härligt bortglömd.

Om man ska ha tag i några miljoner så måste man våga tro på de hästar som egentligen inte kan vinna. Cayenne Käbb (V75-7) siktar på rygg ledaren och lucka 250 meter kvar. Då kan det gå vägen.

✓ Johan Lindberg

Sportchef Trav Gävleborg

Bästa spiken är Francais du Gull (V75-7). Han har varit ute mot stentufft motstånd på slutet och nu är det enklare. Det är klart bästa hästen och Erik Lindegren vill inget annat än att vinna på hemmaplan.

Bästa skrällen är Naughty But Nice (V75-5) som tidigt var ute mot kulltoppen. Gillar inte somrar men älskar höst och vinter. Kraftig formförbättring på slutet och senast flög hon fram.

En favorit i fara tycker jag är Velten Ovambo (V75-1). Han avslutade bra senast men många kommer att bli lurade av det. Ganska enkel häst som får svårt mot vassa konkurrenter. Quicksilver?