Startar på V75 – utan att tränas

Foto: Set Of Love vid den överlägsna vinsten på Rommetravet. På lördag gör det sexåriga stoet sin sista start i livet.
TRAV

Här är hästen som kommer otränad till V75.

På lördag gör sexåriga Set Of Love sin sista start i livet.

– Drömmen vore att avsluta med seger, men det blir fan tufft mot Stig H:s häst, säger tränaren Alan Shelton.

Det sexåriga stoet Set Of Love, efter superhingsten Love You, har haft stora skadeproblem under sin karriär. Den amatörtränade hästen har varit mycket skadadbenägen och enbart gjort sex starter trots att hon hunnit bli sex år gammal.

Avelssto

På lördag startar hästen i V75-2 med 100 000 kronor i förstapris och det blir sista starten i karriären. Eftersom hästen haft så stora skadeproblem har tränaren och ägaren Alan Shelton valt att låta sin häst bli avelssto efter loppet på lördag. Hästen ska betäckas med Sam Bourbon.

– Det här har varit planerat sedan länge och det blir sista starten innan hon går till avel. Hon är så skör och har egentligen aldrig varit fräsch. Hon har bara sprungit på talang och fått starta några gånger, hon har aldrig fått tränat ordentligt, säger Shelton.

Set Of Love har trots skadorna vunnit två lopp och bitvis visat prov på riktigt bra takter. Vid segern näst senast på Rommetravet imponerade hästen stort vid en överlägsen seger.

– Jag tror hon varit riktigt bra om hon varit hel, det känns så. Hon har aldrig varit mycket tränad och nu har det gått lite långt mellan starterna. Men hon har en hög lägsta nivå och blir det skapligt väder så kanske jag kommer köra henne barfota runt om och med rycktussar för första gången. Det är en barfota häst och det ska bli en fördel för henne. Jag har ju ingenting att spara på…

Tror du på seger?

– Jag kommer med lite halvdåligt tränat medan Stig H:s (Truly Devoted) är i full form så realistiskt borde det bli svårt att stå emot den men det ska köras och trav är trav. Det kan häxa för vem som helst. Jag kommer med en häst som är lite tränad medan Stig H:s är trimmad så det borde fan bli tufft. Hade jag trimmat så hade jag varit mer optimist.

Önskepositionen: Ledningen

Set Of Love har gjort sina bästa lopp från ledningen, och det är ingen hemlighet att tränaren vill se sin häst i den positionen igen.

– Hon är riktigt kvick ut och jag skulle vilja se att hon får knalla på i ledningen. Det är många som spikar Johanssons men skulle man köra gardering så finns det två-tre som kan vara med bakom den, säger Alan Shelton till Trav365.