”Vi betalar för loppets luring”

Expertens DD-tips – fredag 1 december

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

avPer Nicklasson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Romme, fredag 1 december.

Spelstopp V64 19.25

DD 20.53

TV4 Sport 21.30

ATG 24 18.00

DD-1

Rankning: 6–5–9–4–1–3–10–2–8–7.

Kommentar: Guinea Boko fick ett jobbigt lopp i lördags men höll starkt. Det här är ju ett riktigt bra sto när hon är på topp. Vi anser, misstänker i alla fall, att den tuffa matchningen och de hårda loppen bromsat hennes utveckling. Och nu blir det ju också tal om täta starter. Men är hon lika bra som i lördags kan hon plocka ner samtliga.

Spicy A. har inte helt lätt för att hålla reda på benen men kapacitet och styrka för att lägga det här gänget på rygg finns utan tvekan. Persos Smokie galopperade i sin comeback och är därmed fortsatt svårbedömd, men känslan är ändå att han är bra i ordning. Tro Lo Lo räknas i ett sånt här gäng, även om formen kunde vara bättre. Vi betalar för Donna Lyjam som är loppets luring.

DD-2

Rankning: 3–1–2–9–11–8–7–6–12–5–4–10.

Kommentar: M.T.Insider höll farten helt okej i hårt gäng i lördags. Bra uppgift nu med spetsläge. Kan hålla hela vägen­ men vi litar inte riktigt på hans distansförmåga – det är trots allt sprinterdistans som är hans bästa. Om M.T.Insider stryks har Ajlexes Cubano förmodligen toppchans att leda runt om. Nu får han troligen lita lite till turen men i ett ojämnt lopp kan det bli riktigt bra med ett lopp i rygg på ledaren. Quantanamera har chansen om M.T.Insider viker ner sig och Ajlexes Cubano då blir fast. Om det skulle bli så.

DD-systemet 3 rader

DD-1: 6–5–9.

DD-2: 3 M.T.Insider.

Vem tar spets?

DD-1: Tro Lo Lo får överta från Action Launcher?

DD-2: M.T.Insider. Annars Ajlexes Cubano.

! Statistikvinnarna

DD-1: Persos Smokie.

DD-2: Quantanamera.

ARTIKELN HANDLAR OM