”Man lånar inte ut honom i första taget”

Toppkusken får chansen bakom stjärnan i SM

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Christoffer Eriksson kör Cyber Lane i SM

Johan Untersteiner är på VM-äventyr i USA.

Då lånar han ut sin stjärnhäst och ögonsten Cyber Lane till Christoffer Eriksson.

– Man lånar inte ut honom i första taget, säger Johan Untersteiner.

På lördag är det SM-fest med V75-tävlingar på Åby i Mölndal utanför Göteborg.

I Svenskt Mästerskap, med 500 000 kronor till vinnaren, startar Prix d´Amérique-vinnaren Readly Express, och en av de på förhand hetaste utmanarna till Timo Nurmos superstjärna är Johan Untersteiners Cyber Lane.

Men för andra gången i hästens karriär kommer någon annan än chefen Johan Untersteiner själv sitta bakom honom i lopp, Untersteiner är på VM-äventyr i USA med Pastore Bob och lånar därmed ut Cyber Lane, som hittills i karriären sprungit in drygt 8,5 miljoner kronor, till Christoffer Eriksson – som får chansen i SM-loppet.

”Då är det ingen som rår på honom”

– Man lånar inte ut Cyber Lane i första taget, det gör man inte. Pappa har kört honom vid ett tidigare tillfälle då jag också var utomlands, och nu blir det Christoffer Eriksson som får prova den här gången, säger Johan Untersteiner.

Cyber Lane har vunnit 20 av karriärens hittills 28 lopp, och har endast vid två tillfällen slutat oplacerad, ett av dessa tillfällen var senast i Mastersfinalen i Östersund.

– Allting är bra med honom för dagen och jag är nöjd med träningsjobben, jag har kört lite tuffare jobb med honom och han var lat och tråkig som vanligt, men hade låg puls och det är precis som det ska vara, säger Johan Untersteiner.

Hur ser du på Cyber Lanes möjligheter att knipa SM-guldet?

– Är Readly Express i bra slag så är det normalt ingen av de svenska hästarna som rår på honom, men det gör det ju lite bättre när han fick sämsta utgångsläget och det ska bli spännande att se loppet.

Foto: TR Bild
Johan Untersteiner på Hästgalan i fjol, då Cyber Lane fick pris som årets fyraåring
ARTIKELN HANDLAR OM

V75