Experten: ”Jag står upp och applåderar”

Micke Nybrink om rekordvinsten på V86: ”Kunde varit du eller jag”

1 av 5 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Magnus Jakobsson och Global Unprotected avslutade omgången med seger och rekordvinsten på V86 var ett faktum.

avDaniel Söderbäck

TRAV

En ensam vinnare i Skåne blev ensam med åtta rätt på V86 och tog hem tidernas rekordvinst på 22,6 miljoner kronor.

Sportbladets krönikör Micke Nybrink är imponerad av spelet för 220 kronor.

– Jag står förstås upp och applåderar, säger han.

Skrällarna avlöste varandra under onsdagskvällen när V86-spelet avgjordes på Åby och Solvalla.

Två stycken nio-procentare gick in, tillsammans med två stycken jätteskrällar i form av två-procentare. Dessutom föll hela omgångens störste favorit Jairo – och blev ”bara” tvåa i mål.

En ensam vinnare satt med alla åtta rätt och tidernas rekordvinst på V86 var ett faktum.

Vinnaren, en man i Skåne som är 50 plus, hade satsat 220 kronor.

”Snudd på greppbar”

Hur svår var egentligen raden att hitta. Trav365 tog en koll med Sportbladets krönikör Micke Nybrink.

– Det självklara svaret att den är precis så svår som den är, om alla utom en spelare spricker är det inte så lätt, ha ha. Men om vi tittar på var de åtta vinnarna sitter i spellistan känns raden snudd på greppbar. Det kunde ha varit du eller jag, säger han.

Vad menar du?

– Två favoriter vann, tre vinnare satt bland de tre mest streckade och de två skrällarna hamnade inte längre ner än sexa och åtta i spellistan. Jag menar, om du bara gör rätt, spikar två favoriter och ett par drag och sen lyckas få med två smällar så är du med i matchen. Det är så jag ser på saken i alla fall.

– Många gånger tycker jag att V86 är mer möjligheternas spel, om vi jämför med V75. Spelarna pallar mindre på V86 och det har förstås att göra med att det är åtta lopp. Men jag väljer att se på det som en möjlighet. V86 är också inte lika genomlyst och den som lägger ner tiden där har nog större chans att ta potten, jämfört med V75, i alla fall om man inte är med i ett monsterbolag där många ska dela på vinsten.

”Det ger hopp”

För bara 220 kronor lyckades mannen få med två stycken nio-procentare och två stycken två-procentaren. Vad är din kommentar?

– Underbart, det ger hopp till alla oss som inte är med i alla dessa kommersiella Tillsammans-system där konstruktören tar tio procent rakt ner i fickan innan spelet lämnas in. Det här är travspel som det ska vara, med en liten insats kan man vinna allt, sopa rent, snyta sig i chefens gardin och åka till Söderhavet ett par år.

Har du någonsin sett ett lika coolt V86-system tidigare?

– Nja, jag vet inte, jag tror inte det även om minnet är kort. Jag står förstås upp och applåderar ett oerhört snyggt spel och känner mig också inspirerad när jag sitter och jobbar med V75-loppen till Hagmyren. Våga och vinn! Spela emot, inte med.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

Skåne

Spel