Gör succé i VM – andra året i rad: ”Det är prestige”

1 av 3
TRAV

I fjol spelade han in miljonbelopp på travet och var med och slogs uppe i toppen av lagtävlingen i VM i V75.

Nu i år är experten Mattias Spante med i två lag som placerat sig bra i tävlingen efter den första omgången.

– I fjol räckte det inte till en finalplats, i år siktar vi mot det, säger han till Trav365.

24-åriga travexperten Mattias Spante, som arbetar åt Travtjänsten, hade ett succéår ifjol och blev ensam med alla rätt på V65 och spelade in 2,1 miljoner kronor tillsammans med en kompis.

Även i tävlingen VM i V75 gick det bra i fjol då tipsprofilen, tillsammans med kollegorna på Travtjänsten låg de högt upp i topplistan när det gäller lagtävlingen.

I årets tävling gör Mattias Spante succé med sina lag efter den första V75-omgången på Jägersro.

– Jag är med i tre lag och två av dem har det gått bra för. Travtjänsten ligger på plats 17 och Spantes Dream Team ligger på plats 24, berättar han.

Hur kommer det sig att det går bra i år igen?

– Travtjänsten håller alltid bra klass, i det andra laget är det familjen som är med. Där är jag med påverkar jag lite hur systemet ska se ut. Går det bra för mig, så kommer det laget gå bra.

– Med Travtjänsten är det prestige mellan oss vem som ska vara bäst. Vi håller bra klass allihopa, men den som ligger sämst till får en pik. Anders Malmrot är inte så kaxig nuförtiden, han hade tre rätt i lördags

När vi rapporterade om ditt lag Travtjänsten i fjol i VM i V75 låg ni på plats nio. Hur gick det sedan?

– Vi var med och högg uppe i toppen och hade lite läge att ta en av finalplatserna, men det gick inte riktigt. Vi får sikta på det i år, nu har jag ju två lag som har börjat bra.

Läs mer om VM i V75 och registrera dig för tävlingen här.