– Han är väldigt lugn, trots otäcka händelsen

500 kilo tunga travhästen Corleone Shark backade rakt ner i ån på Solvalla.

Bakom satt hjälplöse kusken Risto Airaksinen som drogs med ner i vattnet.

– Hästen var väldigt lugn efteråt trots otäcka händelsen, säger han om den dramatiska incidenten.

Det var inför förra veckans V65-omgång på Solvalla som den udda incidenten inträffade. Risto Airaksinen var ute och värmde sin häst Corleone Shark på innerplan när olyckan inträffade. Hästen blev rädd för startbilens vinge och blev så rädd att han började backa – så långt att hela ekipaget ramlade ner i vattenån som rinner på Solvallas innerplan.

Hästen låg i vattnet i upp mot 15-20 minuter och fick dras upp med hjälp av en traktor.

Men hästen klarade sig helt oskadd – och gör nu oväntad comeback.

– Allt är bara bra med hästen, han var väldigt lugn efteråt trots otäcka händelsen, men han mår jättebra igen så vi startar igen, säger Risto Airaksinen.

Laddar för seger

Hästen startar imorgon som en av favoriterna på V86. Corleone Shark och Risto Airaksinen har dock fått sämsta möjliga utgångsläge, med spår 8 bakom bilen. Ett läge som dock inte bekymrar tränaren anmärkningsvärt.

– Hästen är stark och oöm för de flesta positioner. Vi får försöka ta en lugn start och hitta ner i position. Sedan vet jag att hästen alltid går tillslut. Så det ska bli spännande och jag ska faktiskt prova att sätta på en murphybländare på hästen. Det är första gången, säger han till Trav365.

Bra vinstchans

Den finske stjärntränaren tar även med sig sin segerstaplare, Absolut Newport till Solvalla.

Hästen har imponerat stort på slutet och jagar nu ännu en seger.

Och tränaren tror på toppchans.

– Hästen utvecklas bara mer och mer för varje start. Det är häftigt att se. Den är så säker och jag tror på bra vinstchans trots ett knepigt läge. Men det ska nog lösa sig bra, avslutar Risto Airaksinen.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!