ATG: ”Därför stoppar vi spel”

Handbollsstjärnan Johan Sjöstrand stoppas från att spela hos ATG.

Anledningen: han är inte folkbokförd i Sverige.

– Det går att spela om man är tillfälligt på semester eller något liknande. Om man lämnar Sverige permanent får man säga upp sitt konto, säger Eric Bolander, totochef på ATG.

Eric Bolander
Eric Bolander

Trav365 har berättat om flera av landslagsspelaren Johan Sjöstrands storvinster på travet.

Men nu stoppas han från spela hos spelbolaget ATG eftersom han har lagt spel på atg.se, på ett svenskt konto, när han själv är folkbokförd i Tyskland.

– Jag har spelat ihop med min pappa hela tiden, men nu vet jag inte hur jag ska lösa det, säger Sjöstrand till Trav365.

Eric Bolander, totochef på ATG, berättar att han inte kan uttala sig i det enskilda fallet.

– Vem eller vilka som är kunder hos oss kan jag inte uttala mig om.

”Då får man säga upp sitt konto”

Han förklarar att när man är folkbokförd utomlands så får man inte ha ett svenskt konto hos ATG.

– I villkoren för att ha ett ATG-konto står det att man ska vara bosatt i Sverige. Vi ska göra kontroller på de personer som vill ha konto, att den personen är bosatt i Sverige och det görs i samband med att man ansöker om konto.

– Konto kan man ha så länge man är bosatt i Sverige. Det går att spela om man är tillfälligt på semester eller något liknande. Om man lämnar Sverige permanent får man säga upp sitt konto. En person som är bosatt utanför landet får inte ha konto hos oss.

Hur ska man göra om man bor utomlands och vill spela hos er?

– Det är problemet, beroende på var man bor. Vi har till exempel samarbetspartners i Tyskland och Danmark så att man kan spela hos oss. Men bor man i England så kan man inte spela hos oss på ett legalt sätt, vi har inget samarbete med England.

”Det är du som ska spela”

Men det är inte heller okej att spela från någon annans konto.

– Kontot är privat och skulle vi se att det är offentligt, att du skaffar ett ATG-konto och blir ombud i princip så är det inte okej. Det är du själv som har kontot och det är du som ska spela. I och med att det är 18-års-gräns så får vi inte tillåta att det är mer än en person som använder kontot.

Men många går ju ihop kollegor och vänner och spelar andelsspel via ett ATG-konto?

– Det kan vi överhuvudtaget inte se, men vi kan inte ha att det är tre stycken som loggar in eller att det är tre stycken som har konto-uppgifter, sätter in och tar ut pengar. Men nu har vi ju även byggt vår sajt ”V75 Tillsammans” där man kan spela andelsspel ihop. Det krävs att varje person har ett ATG-konto men då slipper en person lägga ut eller spela från sitt konto, säger Eric Bolander.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!