Trav

Uhrberg inledde med dubbelseger

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

Thomas Uhrberg hade en trevlig kväll på Halmstadtravet.

Efter de två första V65-avdelningarna hade Uhrberg gästat vinnarcirkeln två gånger.

Thomas Uhrberg.
Thomas Uhrberg.

Kvällen kunde inte ha börjat bättre för Thomas Uhrberg när han vann med Onyx Knick i det första loppet. Och framgångarna skulle fortsätta för tränaren och kusken.

I den första V65-avdelningen satt han upp bakom den knappe förhandsfavoriten Lester Play. Hästen var kvick ut bakom startbilen och kunde tidigt ta hand om ledningen. Väl där fick Uhrberg bestämma tempot och det blev till slut en enkel seger för favoriten i första avdelningen. På förhand var Lester Play Uhrbergs bästa chans men i V65-2 körde han ytterliggare en favorit, Vicky Silvio.

Överlägsen seger

Den skicklige startkusken klarade av att ta iväg sin häst från ett fjärdespår i volten. Ekipaget var snabbt framme för att överta ledningen. Det första varvet fick Vicky Silvio trava mycket långsamt. Ut på den sista bortre långsidan skruvades tempot upp rejält i täten och hästarna som stod på tillägg fick mycket svårt att plocka in längder på ledande Vicky Silvio som till slut gick undan till en överlägsen seger.

– Hon skötte sig bra och blir bara bättre och bättre. Det blev lite tryck på loppet under sista varvet och jag lät henne strecka ut sista 300 meterna, sa Uhrberg i vinnarcirkeln efter den tredje segern för kvällen.

ATG
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!