Trav

”Jag är optimistisk på flera av hästarna”

Av: 

Minimedia

Michael Carlsson

TRAV

En klockren trippel på V64.

Flera heta chanser på V75.

Timo Nurmos är het för dagen.

– Jag är optimistisk på flera av hästarna, säger han.

Solvallatränaren hade en mycket bra onsdagskväll. Det blev tre tränarsegrar på V64 genom Mount Ås, Pay Streamline och Vanessa du Ling. Stallformen börjar så sakteliga att infinna sig på allvar. Flera hästar har haft halsinfektioner senaste månaderna precis som hos flera andra tränare.

– Nu känns hästarna starka och fina. Många av dem vintertränar och kommer ut i månadsskiftet mars/april, säger Timo Nurmos.

Hur är läget med stjärnor som Sahara Dynamite och Yield Boko?

– Det är bara bra. Båda har fått en rejäl vila och har nu börjat med styrketräning. Det som är glädjande var att båda hästarna var så fräscha när de gick till vintervila. Allt ser bra ut så här långt och det blir nog årsdebut i april.

Spikar sig själv på V75

Inför lördagens V75-tävlingar har Nurmos det väl förspänt. Han har sex hästar till start inom V75 och det ser intressant ut på förhand. Flera av dem är hårt betrodda, bland annat Crown Kemp och Bob Hope som är streckfavoriter.

– Crown Kemp är riktigt fint i ordning. Han vann med tussarna kvar senast och har varit bra i båda starterna hos oss. I måndagens snabbjobb var hästen laddad och smidig. Det ser bra ut på förhand och jag måste vara optimistisk, säger Nurmos som spikar sin stjärna i det officiella tipset Fem tippar V75.

Nurmos tillägger:

– Eventuellt blir det barfota runt om. Men hovarna är lite slitna så det är inte helt säkert att vi kan köra med den balansen. I så fall blir det plastade bakhovar.

Vem är näst bästa chansen?

– Det måste vara Bob Hope (V75-6). Han har nu två lopp i kroppen efter lite vila. Först kördes han avvaktande och gick med full fart genom mål. Senast fick han en tung inledning med tredjespår runt första sväng i 1.10-tempo. Han fullföljde bra efter att sedan ha gått i ”dödens” hela vägen.

– Bob Hope blir allt bättre med två lopp i kroppen. Han har varit fin efteråt och jag håller honom högt. Hästen är faktiskt inte mycket sämre än Sahara Dynamite, säger Nurmos.

Vad grundar du det på?

– Han galopperade bort 50 meter i finska derbyt förra året och gick 1.13 i 2500 meter. Tidsmässigt var det inte långt ifrån vad Sahara Dynamite vann svenska derbyt på. Bob Hope är en mycket fin häst.

Övriga V75-hästar?

– Det är nog bara Don Cascade (V75-4) som kan duga. Hästen har haft mycket otur tidigare och är bättre än resultatraden. Han har bland annat suttit fast och spurtat bra i skymundan. Nu är hästen åtgärdad efter de två senaste starterna som han galopperade i. Han tränar bra igen men kan inte hålla ledningen från innerspåret. Löser det sig under vägen är det inte omöjligt att han kan vara långt framme, säger Timo Nurmos.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!