Trav

”Ett oerhört korkat och rubbat beslut”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Vägrar bli proffstränare

Kalmaramatören Dan-Åke Olsson erbjöds bli proffstränare – men tackade nej.

Anledningen: Den nya banindelningen.

– Jag brukar inte bli irriterad, men beslutet är inte genomtänkt och allt känns ruttet, säger en upprörd Dan-Åke Olsson till Trav365.

Meningen var att fyra amatörtränare under onsdagen skulle gå en intensivkurs på Hästsporten Hus för att bli proffstränare.

Men det var enbart tre som kom – Kalmartränaren Dan-Åke Olsson stannade hemma.

– Jag hade inte ens blivit proffs om de gett mig licensen i handen. Jag hade bestämt mig för att bli proffs men när de gjorde Kalmar till säsongsbana så valde jag att strunta i det. De slår undan benen på mig och man blir ju idiotförklarad om man tar ut proffslicens på en bana som de drar ner på, säger Dan-Åke Olsson.

”Oerhört rubbat beslut”

Landets nya banindelning klubbades för några veckor sedan av STC och ATG:s styrelser. Indelningen ersätter dagens system med stor-, mellan- och småbanor. Allt med start 2010. Kalmartravet var en av fyra banor som blev säsongsbana med begränsat vintertävlande. För dessa blir det tävlingar perioden 15 april till 15 oktober. De kommer även att få möjlighet att vintertid förlänga säsongen ytterligare någon månad med lunchtrav.

Vad tycker du om den nya banindelningen?

– Jag tycker det är ett oerhört rubbat beslut. Jag tror det inte är någon som egentligen förstår hur mycket det här beslutet kommer påverka oss. De skär ju ner på hela östkusten. ATG får ökning på spelet men lägger sina pengar på annonser. Det är väl bättre att lägga pengarna på Gävle och Kalmar i stället. Jag brukar inte bli irriterad, men det här känns ruttet och inte alls genomtänkt, säger Dan-Åke och fortsätter:

– Det här drabbar allt från uppfödning till tävling. Skulle Kalmar bli en permanent bana skulle jag inte tveka det minsta, men i och med det här beslutet kommer jag inte ta ut någon proffstränarlicens.

Kan du tänka dig att flytta och byta hemmabana?

– Nej, då slutar jag hellre som travtränare. Men jag trivs så bra där jag håller till nu så jag blir kvar, säger Dan-Åke Olsson till Trav365.

Nu när Dan-Åke Olsson hoppade av intensivkursen blev det Jan Hellstedt, Thomas B Nilsson och Kent Knutsson som gick från amatörtränare till proffstränare.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!