TV-stjärnan slår tillbaka mot kritiken

TRAV

Han sågades.

Nu slår tv-stjärnan Viktor Åkerblom tillbaka:

– Kritiken var väntad.

Foto: KARIN TÖRNBLOM

Vinnare V64 har mött mycket kritik i sommar, medan tittarsiffrorna har varit lite upp och ner. För två veckor sedan nådde man hela 185 000 tittare, medan förra veckans program endast lockade 103 000. Det var också då som storloppspromotorn Klaus Koch valde att kritisera programmet i sin blogg. Viktor Åkerblom kallades bland annat för talangbefriad, oförberedd, opåläst och okunnig av Koch.

Nu väljer Viktor Åkerblom att svara på kritiken.

– All respekt för Klaus och hans breda kunnande, tråkigt att han inte gillar programmet. Kritik får man räkna med och det kommer man aldrig ifrån. Men det är viktigt att själv välja sina domare, säger Viktor Åkerblom.

Hur känns det att få sådan kritik?

– Återigen, man väljer sina domare. Men kritiken var väntad. Dels för att det flöt väldigt trögt förra onsdagen och dels för att det är lite meningen att det ska röra, beröra och uppröra.

”Alla är vi barn i början”

Viktor Åkerblom tycker samtidigt att vissa är lite väl negativa.

– Om inte travsporten på sikt ska dö ut så måste nog "traveliten" vara lite mer inbjudande mot den yngre generationen. Alla är vi barn i början. Vill dock ge en stor eloge till mina experthjältar i studion, Benny, Erik och Louise. Dom är ett fantastiskt stöd i travdjungeln.

Tror du att travfolk missar poängen med att det ska vara ett lättsamt trav-program?

– Gillar man det man ser så tittar man, gillar man det inte så byter man kanal. Ganska enkelt egentligen. Jag fick också höra innan jag skulle göra det här att travpubliken är den svåraste publiken att behaga. Att jag garanterat kommer att sågas.

Han är nöjd med sin insats i programmet i sommar.

– Programledarbiten och direktsändningsnerven har jag gjort en del förut så det är inga konstigheter. Men vad gäller travet så är jag mycket av en novis i jämförelse, dock så är jag väldigt intresserad.

Hur gick det för dig i går tycker du?

– Jag är den jag är och jag har mitt sätt att göra saker på men det kändes bra. Jag kommer mer och mer in i det för varje gång, och känner mig säkrare med formen.

Jens Oscarsson, Minimedia