Stor uppvisning av Svanstedts stjärna

Foto: KANAL75
TRAV

Han är en av Åke Svanstedts stora stjärnhästar.

Under onsdagen hade Finders Keepers uppvisning på V64 – och vann 100 000 kronor.

– Jag var aldrig orolig, sa Åke Svanstedt efter loppet.

Åke Svanstedts stall har gått som tåget under 2009. På Lindesberg under onsdagen var Svanstedt i farten igen. Tillsammans med sin stjärna Finders Keepers tog han hem Bergslagsloppet och 100 000 kronor. Svanstedt körde sin häst till ledningen efter en bit och sedan var segern aldrig i fara. När Svanstedt begärde lite av sin häst runt slutsvängen stack han undan till en överlägsen seger.

– Han är väldigt snabb så det var ingen fara från start. Det kändes lugnt hela tiden och när jag lättade på tömmarna så stack han undan till en säker seger. Nu blir det Årjäng nästa lördag, sa Åke Svanstedt i vinnarcirkeln efter loppet.

Dubbelseger

Det var inte bara Finders Keepers som Åke Svanstedt vann med under onsdagen. I den tredje V64-avdelningen vann Svanstedt med stoet In Bloom Face – trots spår tolv bakom bilen. Loppet höll ingen högre klass, men ingen skugga över Svanstedts häst som spurtade fort långt ut i banan till en säker seger.

– Hon är lite seg men går ända in i mål. Hon avgjorde strax innan linjen, sa Åke Svanstedt efter loppet.

”Fantastiskt fin”

I den sista V64-avdelningen fick publiken på Lindesberg se en mycket imponerande vinnare. Target Player, tränad av Timo Nurmos, kom till start med en dålig resultatrad och de flesta spelare hade räknat bort honom. Men kusken Örjan Kihlström trodde på sin häst och körde direkt till ledningen. Väl där blev segern mycket enkel och efter loppet besökte en nöjd segerkusk vinnarcirkeln.

– Han kändes fantastiskt fin i värmningen och gjorde ett bra lopp. Det kändes som att det fanns lite krafter sparade, sa Kihlström efter loppet.