Stjärnan Hot Tub är tillbaka

TRAV

”Han kändes fin”

Stjärnhästen Hot Tub är tillbaka efter en lång skadeperiod.

Under tisdagen kvalade han i Östersund.

– Han kändes väldigt rytmisk och fin, sa kusken Ulf Ohlsson.

Foto: KANAL75
Hot Tub.

Den sjufaldige miljonären har haft en svår skada som har tagit tid att läka. I fjol hade han precis inlett det franska vintermeetinget när han drabbades av en blödning i en böjsena. Senaste starten var den 28 september förra året och det var i den starten på Vincennes som han ådrog sig skadan.

Efter en lång rehabilitering är han nu tillbaka igen. Den Marcus Öhman-tränade nioåringen kvalade under tisdagen i Östersund. Hot Tub travade 1.19,2/2140 meter på en något tung bana. I sulkyn satt Ulf Ohlsson som var mycket nöjd med hästen.

– Han var lite ivrig från start och tog några galoppsteg. Han var väldigt pigg men det var aldrig några problem. Hästen kändes väldigt rytmisk och fin och var helt okörd i mål. Det var kul att köra honom igen, det var länge sedan, sa Ulf Ohlsson.

Hot Tub har haft väldiga framgångar i monté i Frankrike och där vunnit flera penningstinna storlopp. Nu siktar tränaren Marcus Öhman på att ta ner sin häst igen till Frankrike så småningom. Men först ska han få inleda med några lättare lopp här hemma.

Michael Carlsson/KANAL75