V75

Vann 17 miljoner: ”Drömlikt tillstånd”

Harry Boy-spelare vann 17 miljoner kronor på V75 − så såg vinnande systemet ut

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

En Harry Boy-spelare som satsat 96 kronor vann 17 miljoner på V75 på nyårsafton.

Med supervinsten på fickan hade mannen ingen aning om hur han skulle gå till väga - så han ringde upp ATG:s vinnarambassadör, Hans G Lindskog, på nyårsdagen - för att be om hjälp.

– Han gick en skogspromenad på nyfallen snö efter tolvslaget och upplevde det som att han var i ett drömlikt tillstånd, säger Lindskog.

Två jättesystem inlämnade i Tyskland och på Malta tog drygt 20 miljoner vardera av multijackpotten på V75 på nyårsafton.

Det tredje spelet som fick alla rätt var betydligt mindre.

En spelare hos Hemköp i Växjö tog hjälp av datasystemet Harry Boy och satsade 96 kronor.

Vinsten: 17 miljoner kronor.

”Sa att något har hänt”

Eftersom vinnaren inte var ATG-medlem var han okänd av spelbolaget. Men bara fram till nyårsdagen, då vinnaren, som vill vara helt anonym, ringde upp till ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

– Han sa att något har hänt. Jag frågade om det var han som var vinnaren i Växjö, han svarade ja.

Anledningen till att spelet lämnades in i Växjö var att spelaren var och besökte en vän där.

– Det var ett tillfälligt besök och när de tog en biltur för att handla mat till nyårskvällen så hamnade de på Hemköp i Växjö. Han hade hört talas om multijackpotten på hästarna och köpte en Harry Boy. Han brukar spela sporadiskt på trav och satsade 96 kronor. 

Hur var hans reaktion när de 96 kronor förvandlats till 17 miljoner?

– Han sa att det var för mycket pengar, han hade ingen användning av så mycket, även om han tyckte det var roligt så klart. Att vinnare ringer mig och inte tvärtom hör inte till vanligheterna, men han visste överhuvudtaget inte hur han skulle göra. Jag rådde honom att skaffa ett ATG-konto och registrera sitt spel där, vilket han också gjorde under nyårsdagen. Så nu har han en halv miljon på kontot, resten får han den 3 februari. 

”Nu släpper jag inte hästarna”

Mannen, som bor på en liten ort i norra delarna av Sverige, gick på en promenad efter tolvslaget, som nybliven mångmiljonär.

– Han gick på nyfallen snö och beskrev det som att han var i ett drömlikt tillstånd. Han uppfattade det som att han levde i en dröm.

– Jag frågade honom också om han kommer se och spela mer på hästarna nu, han svarade; det kan du ge dig på, nu släpper jag inte hästarna. Plötsligt blev han travintresserad, säger Hans G Lindskog med ett skratt.

Hos Hemköp i Växjö är glädjen stor efter den unika supervinsten.

– Alltså det är fruktansvärt roligt. Det blir liksom reklam för lilla butiken. Vi hade en Jokervinst på 10 miljoner för något år sen och jag har vissa som säger att det är en turbutik. Jag hoppas det gynnar rätt person, säger Carola Färdig, spelansvarig.

  • Här nedan kan du se hur det vinnande systemet såg ut.
Publisert:

LÄS VIDARE

Vann 21,2 miljoner på V75: ”Det är en dröm”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Trav

Spel