”Torskar båda surfar jag mot miljonerna”

Micke Nybrinks synar V75-omgången • Helgens tips • Systemförslaget

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Micke Nybrinks satsar på att favoriterna torskar.

avMicke Nybrink

TRAV

Man kan spela V75 som de flesta, spika de som vinner så att säga.

Inget fel alls, om man gör monstruösa lappar.

Med min begränsade budget funkar det bättre att göra tvärtom.

Sporten på lördag, oj oj oj. Är den på riktigt? Det är inte bara SMHI som bjuder på högtryck. Och givetvis är det lätt att bländas, sluta tänka och klämma till med att fantastiska Dibaba joggar hem Drottning Silvias Pokal och att Hambletonian-vinnaren Perfect Spirit leder hela vägen i Kungapokalen.

Att just den namnkunniga duon dominerar eftersnacket är det lågt odds på.

Samtidigt är oddset högt på att sju rätt ger massor om båda vinner.

Där ligger min chans

Nej, då är nog de enda glada vinnarna på V75-spelet de som står bakom de stora, kommersiella Tillsammanssystemen och skummar av tio (!) procent i provision.

Win/win. Jag fattar ingenting. Spela med riktiga kompisar.

Så jag satsar mina pengar på att de stora stjärnorna ska förlora, där ligger min chans. Jag nöjer mig med att en av dem bränner. Torskar båda surfar jag mot miljonerna.

Svart som natten

V75-1: Dibaba är svart som natten och har farter i kroppen som de andra kan glömma. Men hon är inte alltid reglerbar och ibland ser det ut att gå på slak ­lina; galoppen var inte långt borta i Gävle näst senast. Eftersom hon är groteskt stor favorit provar jag därför med några ”om hon strular till det-streck”.

Vanquish Kronos så klart, vanvettig spurt senast. Staro Litchi tangerar det oseriösa från spår tolv men kolla gärna spurten i kvalet.

V75-2: Earn n’Burn flög fram senast, bakom Bandit Brick på V75. Jag hade lirat till 15 gånger. Nu blir han betrodd och jag tror att det är bra chans, bara Björn Goop ser vinst som viktigare än att kvala in till Elitloppshelgens V75-finaler. Exakt, ”BG” kan sällan hålla sig. Han kör.

Ohyggligt bra

V75-3: Hon var brunstig senast, Double Exposure. Delicious U.S. efterträdare (hoppas) var ändå strålande efter dödens på Ultra Bright och jag tänker vinna om hon vinner.

Day or Night In ger järnet för en plats i Elitloppet och är ohyggligt bra. Exakt hur bra Double Exposure är vet jag inte.

Men jag spelar på att hon är en kanon.

V75-4: Rajesh mot rubbet, alltid. Om han går felfritt (betta inte massor på det) får de heta vad de vill. Muscle Hustle spetsar och släpper till Kolgjini och sen kommer luckan. Det ser intressant ut, ju mer jag tänker på det. Varning för Monark Newmen som gick rasande fort efter galopp i årsdebuten och nu blir det barfota. Fjong!

Hur ska det gå?

V75-5: Klassisk badkarskörning. Dragster släpper till Coktail Fortuna och sen får vi se om Goop hittar på något med Bryssel. Det står väl i 1,20. Tre streck borde räcka, eller får – i alla fall med min begränsade bankrulle.

V75-6: Magic Gwin är en av landets bästa femåringar och här körs han till spets och sen hoppas jag att han är frisk, eller i alla fall inte jättesjuk. För det är väl enbart det emot?

V75-7: Härlig avslutning med Perfect Spirit, Who’s Who och Lucifer Lane. Hur ska det gå?

Det vet jag faktiskt inte men jag vill stormvarna för Vikens High Yield, han kan blåsa förbi allt.

Helgens tips

1. 8 Double Exposure (Åby, V75-3)

Superfin travare. Brunstig senast. Dunderdraget.

2. 5 Muscle Hustle (Åby, V75-4)

Lopp i kroppen. Rygg ledaren och slut?

3. 9 Vikens High Yield (Åby, V75-7)

Rasande spurt senast. Allt bättre. Skrällen.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 4, 5, 2, 12, 3 (1–9)

V75-2: 9, 3, 2 (4–1)

V75-3: 8 Double Exposure (7–3)

V75-4: 6, 8, 5, 3, 2, 7 (4–9)

V75-5: 6, 1, 11 (4–3)

V75-6: 5 Magic Gwin (1–10)

V75-7: 9, 1, 4, 2, 10, 6 (3–5)

1 620 rader/810 kronor

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM