Tangerade rekordtid: ”Visar hur bra han är”

1 av 2 | Foto: ATG LIVE
Handsome Brad till vänster.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Det snackades om Muscle Hustle, Rajesh Face och Diamanten.

Då skrällde Handsome Brad i Lyon Grand Prix – och vann på tangerat världsrekord på segertiden 1.11,7.

– Han fick visa hur bra han är, sa segerkusken Carl Johan Jepson.

V75 på Åbytravet under lördagen bjöd på storlopp och fartfester i parti och minut.

V75–4 var inget undantag.

I Lyon Grand Prix, över distansen 2 640 meter auto, handlade förhandssnacket om Rajesh Face, Muscle Hustle och Peter ”Foppa” Forsbergs Diamanten.

Muscle Hustle galopperade tidigt och Diamanten kom aldrig in i matchen.

”Tippade honom etta”

I stället var det Lutfi Kolgjini och Rajesh Face som tog taktpinnen och satte upp ett galet tempo i jakten på att massera konkurrenterna. Det gick nästan hela vägen.

I sista kurvan var krafterna slut för Rajesh Face för att kunna vinna loppet. I stället kunde Carl Johan Jepson och skrällen, spelad till fem procent, Handsome Brad ta hem loppet.

Hästen vann på nytt tangerat världsrekord på segertiden 1.11,7.

– Jag tippade honom etta i något tips innan lite med glimten i ögat. Det var ju bara tre hästar som kunde vinna loppet på förhand i tipsen. Det är en jäkla fin häst, sa tränaren Ulf Stenströmer.

Segerkusken: ”Tittade på klockan...”

Segerkusken Carl Johan Jepson var imponerade av hästen som lyckades springa på nytt tangerat världsrekord, trots att ”norsken” inte var ryckt.

– Jag tittade på klockan under loppet när Rajesh Face gick iväg och tänkte att det går inte att hänga med utan tog det lite försiktigt i stället, sa Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.

– Jag hade lite halvfeeling att han skulle göra ett topplopp och han fick visa hur bra han är. Jag förstod att de måste ta slut där framme sedan vann han enkelt. Han gjorde det med ”norsken” kvar, den brukar han explodera på. Man måste vara lite kaxig, ha ha.

Tvåa i loppet blev Milligan’s School och trea i mål blev Rajesh Face.

Segern var värd 300 000 kronor.

Stig H: ”Någonting var inte bra”

Fjolårets vinnare av både Kungapokalen och Sprintermästaren, Diamanten, var en av hästarna som fanns med i Elitloppssnacket.

Hästen slutade sexa.

– Diamanten sprang rakt ut ut Elitloppet, sa Micke Nybrink i TV12.

Tränaren Stig H Johansson till TV12:

– Jag pratade med Erik (Adielsson) och båda kunde konstatera att det inte var samma Diamanten som tidigare, någonting var inte bra. Med 600 meter kvar var det inget tryck i honom, det borde funnit mera kräm i honom.

V75-LIVE: Följ direktrapporteringen från V75 här!

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM