”Han är lite spelad – kan skrälla på V86”

TRAV

Ägaren Orfej Baranji och pensionären Sven-Arne fixade miljonvinsten till kunderna

1 av 2 | Foto: Orfej Baranji driver Direkten Sjögrens i Helsingborg där man vann över en miljon kronor på V75 i helgen.

Orfej Baranji tog hjälp av kunden och pensionären Sven-Arne Holm.

Tillsammans drog de in över en miljon kronor till kunderna hos Direkten Sjögrens i Helsingborg.

– Sven-Arne kommer med goda tips, säger Orfej Baranji.

Foto: Orfej Baranji

Butiksägaren Orfej Baranji och hans kund Sven-Arne Holm har toppform när det gäller spelet.

I helgen drog de nämligen in en av de största vinsterna på V75 när vann över en miljon kronor till kunderna hos Direkten Sjögrens i Helsingborg.

Varje kund som köpt en andel till omgången på Åbytravet kunde hämta ut 30 000 kronor.

– Jag och Sven-Arne tippar tillsammans och har en dialog. Sven-Arne är en glad pensionär som varit med i butiken sedan vi tog över för sju år sedan. Han var även med och hjälpte till när de förra ägarna drev butiken. Han kommer med goda tips och köper andelar, säger han.

Den här lördagen hade de två spikar på systemet.

– På det här systemet valde jag att sätta spikarna i slutet och då fick det bli Roses Glory och Next To None Sib. Jag brukar ta något lopp med alla hästar och det fick bli i V75-2 och det var tur det så vi fick med 50-oddsaren.

Hur följde ni loppen?

– Jag satt och kikade på loppen på tvn och hade kontakt med Sven-Arne över telefon. Det var spännande så klart i sista avdelningen när det blev en hård öppning för Next To None Sib. Jag tänkte att han inte skulle klara det, men det gick. Det blev jubel när vi satte alla rätt. Kunderna är glada och positiva efter vinsten. Hästarna är vårt stora spel, berättar Orfej.

”Chansar lite och spikar”

I kväll är det tävlingar på Åbytravet igen - banan som gav miljonvinsten till Orfej, Sven-Åke och kunderna. Det är V86 och Åby och Solvalla delar på loppen.

– Nu är det dubbeljackpott så nu ska vi måste smida medan järnet är varmt.

– Vi chansar lite och spikar den danska hästen Wega Vang i V86-1. Min känsla är att hästen måste vara i bra ordning när de åker från Danmark. Nu har hästen blivit favorit men när jag gjorde systemet var den inte det.

– Sedan spikar jag Zahara Goj i V86-2. Det får bära eller brista. Som alla andra spikar jag Makethemark i V86-4.

– Skrällarna tror jag kommer i V86-5, V86-6, och V86-7. Där har vi tagit med många hästar.  I V86-6, är en skräll Det Är K.H.K Boko, hästen är lite spelad, streckad på två procent. Jag kommer ihåg att hästen var bra ifjol. Det är lite dåligt läge men med lite flyt så kan den vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86