Carlsson: Kan vara en häst för derbyt i år...

TRAV

Hästen med nio liv, Harry Haythrow, har gjort det igen.

Man måste beundra ”Heders-Harry” som vann Gulddivisionen och visade att han kommer tillbaka gång efter annan.

Sedan blev Treasure Kronos drottning bland de fyraåriga stona när hon i imponerande stil bara var bäst i Stosprintern.

Det var både ungdomar och det äldre gardet som svarade för topprestationer när Halmstad-travet avslutade Sprintermästaremeetinget.

Hela fem hemmasegrar blev det på V75 som publiken på 14 225 personer fick hylla.

Vi kan konstatera att sagan om Harry Hay-throw fortsätter och orsakade extra stort jubel. Hästen som haft över 50 raka V75-starter tidigare upphör aldrig att förvåna.

I den senaste starten i Kalmar räckte han inte från ledningen och nu var han betydligt mindre betrodd. Efter en snabb start valde Johan Untersteiner att tidigt släppa täten till Spring Erom. Det var sedan de båda hemmahästarna som gjorde upp över upploppet.

När Harry Haythrow fick chansen gick han i närkamp med Spring Erom och de duellerade sida vid sida. Gammal var äldst när elvaårige Harry tog sig förbi tioårige Spring Erom den sista biten. Två populära hemmaprofiler och i bådas fall har de varit uträknade flera gånger men alltid kommit tillbaka.

En eloge till ägaren och tränaren Johnny Johansson, som med hjälp av Benno Karlsson, håller Harry Haythrow i en härligt fin författning.

Favoriten Mellby Viking kördes fram utvändigt om ledaren men var tidigt slagen och tröttnade helt till slut. Han kan knappast ha varit frisk.

■ ■ ■

Populär hemmaseger blev det även i Stosprintern där Treasure Kronos bara var bäst. Att det fyraåriga stoet är stark och tuff har hon visat flera gånger tidigare, bland annat vid Breeders Crown-segern i fjol. Nu fick hon vandra utvändigt om ledande Faye Bros men kopplade enkelt greppet på denne och höll med lätthet Bacio ifrån sig som tassat med i ryggen. Treasure Kronos vann på 1.11,1 och svarade för en fantastisk insats.

Hon tjänade drygt en halv miljon kronor och passerade därmed två miljoner kronor i insprungna pengar. Det läckra stoet tränas av duktige Jerry Riordan och körs förtjänstfullt av Christoffer Eriksson.

Kan vara häst för derbyt

En imponerande insats svarade även Peter Untersteiners Isor Håleryd för. Det fyraårige löftet gjorde en svettig slutrunda och fick gå en repa när han avancerade fram i dödens varvet kvar och plockade ner ledande Cantona Mearas.

De båda hästarna stod i en klass för sig när de gick loss och Igor Håleryd var bäst. Inte helt omöjligt att det kan vara en häst för derbyt i höst.

Dubbelseger

Marcus Lindgren tog en dubbelseger som tränare genom Bula Bula Am och Bravo Navarone.

När det gäller Bula Bula Am var hon enormt bra vid en överlägsen seger från dödens på tiden 1.11,7/2140a för kungen bland lärlingarna, Oskar J Andersson, i sulkyn.

Bravo Navarone ledde runt om i V75-avslutningen och höll säkert undan före bra spurtande Officer C.D.

■ ■ ■

Jackpott på V75 till Årjäng nästa lördag. Då får vi bland annat se Nuncio i Årjängs Stora Sprinterlopp.

Michael Carlsson