Så körs V75 nästa år – se hela schemat

Publicerad 2016-09-03

Startar 7 januari och avslutas på nyårsafton

V75-schemat för 2017 är spikat. En av höjdpunkterna: Elitloppet och extra V75 söndagen 28 maj.

77 V75-omgångar med avslutning på nyårsafton i Örebro.

Det blir verklighet nästa år när Svensk Travsport och ATG presenterade hela schemat.

– Vi har ett spännande V75-år framför oss, där hela 23 av våra travbanor får möjlighet att arrangera vår största och viktigaste tävlingstyp, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.

Just nu är förberedelserna i full gång inför helgens travfest i Malmö på Jägersro där Svensk Travderby avgörs under söndag.

På en pressträff på banan presenterade Svensk Travsport och ATG hela schemat för alla V75-tävlingar för 2017.

Det blir totalt 77 V75-omgångar nästa år med start 7 januari på Romme utanför Borlänge – och avslutas på nyårsafton i Örebor.

”Upplevelse få kan mäta sig med”

– V75 är Sveriges största spel. Den spännande mixen av spel och sport i elitklass skapar en upplevelse få kan mäta sig med. Under 2016 har vi jobbat hårt med att utveckla spelupplevelsen både på V75 och V86. Denna utveckling har gett goda resultat. Med ett nytt spännande år framför oss och ett nytt schema på plats, ser vi fram emot att fortsätta denna utveckling. 2017 kommer att vara ett år där vi får chansen att bjuda både travälskare och nya spelare på en engagerande spelupplevelse med många högtidsstunder, säger ATG:s vd Hasse Skarplöth i ett pressmeddelande.

Gemensamma omgångar

Utöver de svenska omgångarna blir det åtta gemensamma nordiska V75-omgångar, vilket ger en total på 77 V75-omgångar under 2017.

– Vi har ett spännande V75-år framför oss, där hela 23 av våra travbanor får möjlighet att arrangera vår största och viktigaste tävlingstyp. V75-schemat är inarbetat och det är oerhört betydelsefullt för våra travbanor att de har en stor och återkommande tävlingsdag. Nytt för i år är att Bergsåker får en extra V75-dag då de skall arrangera V75 den 1 maj, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.

ATG presenterade även utvecklingen av den senare starttiden på V75, 16.20. Under det senaste året har nettoomsättningen efter senareläggningen ökat med plus 110 miljoner kronor, plus 6,7 procent.

Se hela schemat för V75 nedan!

Följ ämnen i artikeln