Här dyker Takter upp på travbanan

Publicerad 2016-09-04

Är stjärnan på väg tillbaka efter sin timeout? Dök upp i vinnarcirkeln efter Takter Tribute

Är Johnny Takter på väg tillbaka till travsporten efter sin timeout?

I dag dök han upp på Jägersro till familjens hyllningslopp Takter Tribute – även fast han avstod att köra.

Loppet vanns av Lutfi Kolgjini och Target Kronos.

I slutet på juli valde stjärnkusken Johnny Takter att ta timeout från travsporten – den rätta motivationen saknades. Sedan dess har han hållit en låg profil och inte gett några intervjuer.

– Just nu har den rätta motivationen försvunnit. Då kan jag inte prestera på den nivå som både mina uppdragsgivare och jag själv kräver. Därför tar jag en paus nu. Jag hoppas givetvis att det ska bli en kort paus. Men det får ta den tid det tar - att hitta tillbaka till glädjen i travet som för mig är en förutsättning för att göra bra insatser i sulkyn, skrev Johnny i ett öppet brev.

Hyllades i vinnarcirkeln

Under söndagen var Johnny Takter delvis tillbaka i rampljuset. Ett hyllningslopp till familjen, Takter Tribute, kördes på Jägersro, och då dök Johnny upp lagom till hyllningsloppet. Bo W Takter intervjuades före loppet till publikens stora jubel, i loppet deltog bland annat Jimmy Takter.

Loppet vanns av Target Kronos och Lutfi Kolgjini på topptiden 1.10.0, i vinnarcirkeln hyllades både Kolgjini och familjen Takter.

Familjen Takter instiftade i dag också ett stipendium som kommer att utdelas i samband med nya loppet Bo W Takters derbyminne varje derbydag från och med 2017.

Trav365

Följ ämnen i artikeln