– Den här hästen är helt fantastisk

Publicerad 2016-09-12

Skräll i Stockholm Cup på Bro Park

Rune Haugen-tränade Quarterback tog hem Stockholm Cup tillsammans med Carlos Lopez

Överraskningen Quarterback knockade på söndagen motståndet i Stockholm Cup.

– Den här hästen är helt fantastisk, sa tränardottern Tine Haugen.

Det var första gången som Stockholm Cup reds på nya fräscha galoppanläggningen Bro Park och storpubliken såg ut att trivas i sensommarvärmen. För dem som hade klart för sig värmde även Quarterbacks vinnarodds – 16 gånger insatsen.

– Att han skulle vinna så här lätt trodde vi inte men det är en väldigt bra häst och han blir bara bättre och bättre, sa tränare Rune Haugens dotter Tine.

Rune Haugen var inte själv på plats för att se Carlos Lopez rida ett exemplarisk lopp längs railen bakom täthästarna. I slutkurvan fick Quarterback tassa med i andraspår och när Lopez gav fyraåringen fritt spurtutrymme vid upploppets början exploderade han ifrån motståndet. Segermarginalen blev 5,5 längder.

– Den här hästen är helt fantastiskt. Pappa är nog strålande nöjd, sa Tine Haugen.

Loppets förstapris uppgick till 800 000 kronor och för andraplatsen fick förhandsfavoriten Hurricane Red 300 000 kronor. Tredjepriset på 160 000 kronor gick till Icecapada. Hedershästen Bank Of Burden, som vunnit fyra av de fem senaste upplagorna av Stockholm Cup, sågs aldrig med chans och gick i mål som tia.

Lugna gatan för Easy Road

Dagens näst fetaste segercheck delades ut i Bro Park Sprint Championchip. Den uppgick till 360 000 kronor och gick till Cathrine Erichsen-tränade Easy Road. Ridande Nelson De Souza smög med i kön och när han satte in stöten på upploppet avgjorde Easy Road enkelt.

– Han är en helt fantastik häst att jobba med. Från första dagen jag fick honom har han bara utvecklats, sa Erichsen.

Sannsagan fortsätter

Femåriga stoet Arabdas karriär är som en saga. Hon har i år kommit tillbaka på ett fantastiskt sätt efter 19 månaders sjukfrånvaro och när hon nu gjorde säsongens sjätte start i Lanwades Stud Stakes tog hon femte årssegern, värd 300 000 kronor. Per-Anders Gråberg satt i sadeln och segerreceptet var ledning från start till mål.

– Jag är lättad och väldigt glad. Förväntningarna har blivit högre och högre hela tiden så det här var väldigt skönt. Det känns som att hon klarade sitt elddop, sa tränaren Patrick Wahl.

Enkelt för obesegrade löftet

I Svealandlöpning för tvååringar tog Niels Petersen-tränade talangen Trouble Of Course karriärens andra seger på lika många starter. Per-Anders Gråberg gav hästen ett fint lopp i rygg på ledaren och över upploppet spurtade hingsten enkelt hem förstapriset på 150 000 kronor.

Treåringsloppet Herbert Sachs Memorial lockade med ett förstapris på 100 000 kronor och den pengen gick till Bent Olsen-tränade No Comment, som passade på att ta karriärens första seger tillsammans med Elione Chaves.

I Tattersalls Nickes Minneslöpning stod Flemming Velins Guerre i en klass för sig när han i utklassningsstil bärgade förstapriset på 300 000 kronor.

– Vi var lite oroliga för dirt track, det hade han bara provat en gång tidigare, men han klarade det otroligt bra i dag, konstaterade jockeyn Oliver Wilson.

Ola Johansson, Kanal 75

Följ ämnen i artikeln